Antena Meniu Search
x

Meteorologii ANM explică efectele ploilor cu praf saharian care vor cădea zilele următoare în România

După zăpada portocalie, meteorologii anunţă ploaia cu praf saharian. Fenomenul extrem este adus de un ciclon format deasupra Mării Negre.

Vezi și

După zăpada portocalie, meteorologii anunţă ploaia cu praf saharian. Fenomenul extrem este adus de un ciclon format deasupra Mării Negre. De mâine se anunţă precipitaţii. 

Va aduce un praf de culoare portocalie pe care îl vom putea observa mai ales pe maşini. Avertizarea  meteorologilor intră în vigoare mâine dimineţă. Şi încheiem săptămâna în care praful saharian s-a amestecat şi cu ninsoare şi am avut, astfel, zăpada portocalie.

Vorbim tot despre un ciclon format deasupra mării negre care aduce acest fenomen. Sunt, însă, şi veşti bune. Acest praf nu ne poate afecta sănătate, ajunge în ţara noastră în cantităţi mult prea mici ca să ne îngrijorăm.

”Pe 26 martie 2018, în a doua parte a zilei, deasupra regiunii noastre se va afla o masă de aer care va conține praf saharian. Acest praf nu reprezintă un pericol pentru populație, însă în cazul averselor e posibil să îl regăsiți pe ferestre și mașini", explică meteorologii de la ANM.

Va fi observat mai intens, spun specialiştii, în zona Moldovei - Iaşi, Suceava sau Botoşani. După ploile cu praf din Sahara trebuie să ne pregătim de primăvară. weekendul viitor vom avea şi 20 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Meteorologii ANM explică efectele ploilor cu praf saharian care vor cădea zilele următoare în România