Antena Meniu Search
x

Otilia Dogaru, tânăra profesoară româncă care a cucerit Vietnamul la numai 24 ani

A visat dintotdeauna să afle totul despre cât mai multe culturi ale lumii! Şi, până acum, a reuşit ceea ce şi-a propus.

de Redactia Observator

la 22.07.2020, 14:47

Vezi și
  • Până la începutul pandemiei, a locuit în Vietnam.
  • Românca îşi doreşte să intre în diplomaţie. 

A început prin a face voluntariat în Egipt, pentru ca - la 24 de ani - să ajungă să predea engleza în Vietnam.

A reuşit să-şi atragă atât de mult elevii, încât aceştia au făcut-o celebră pe reţelele de socializare. Iar presa locală nu a aşteptat prea mult ca să o transforme într-o mică vedetă.

Otlia Dogaru, româncă profesoară în Vietnam: Mi-am dorit să merg în Vietnam, să văd cum e viaţa de acolo. Mi-am dorit ca toată această experienţă, oarecum, să fie începutul carierei mele. 

Aventura româncei a început încă din facultate, când s-a înscris într-un program de voluntariat în Egipt. Acolo a descoperit ce înseamnă o cultură diferită. Până în Vietnam a mai fost nevoie doar de un singur pas. Un internship plătit, pe care l-a obţinut în Asia.

Otlia Dogaru, româncă profesoară în Vietnam: Am crezut că asta mă va ajuta pe mine să-mi dezvolt abilităţile, să-mi dezvolt skillurile, să văd cum e să interacţionez direct cu oamenii dintr-o altă realitate. 

Până la începutul pandemiei, a locuit în Vietnam. Timp de doi ani, a predat acolo limba engleză. A devenit celebră pe Internet, după ce elevii ei au postat fotografii în care apare îmbrăcată în costume tradiţionale vietnameze. Iar de acolo şi până la apariţia în presa din Vietnam, a mai fost un singur pas. 

Otlia Dogaru, româncă profesoară în Vietnam: Întotdeauna cred că acesta a fost cuvântul definitoriu al experienţei mele: impact.  Mi-am dorit ca tinerii să aibă o perspectivă globală, să se simtă înţeleşi de către cineva. Am încercat să-i ascult, să-i ghidez, să le fiu cumva un mentor.

Acum, românca îşi doreşte să intre în diplomaţie. 

Otlia Dogaru, româncă profesoară în Vietnam: Am început de una singură să caut pe internet tot felul de metode. Prin intermediul acesta am văzut că diverşi diplomaţi din toată lumea sau de-a lungul planetei merg şi ajută oamenii care sunt aflaţi în nevoie.

Până să ajungă diplomat, Otilia Dogaru îşi va finaliza masteratul pe care îl face în Marea Britanie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Otilia Dogaru, tânăra profesoară româncă care a cucerit Vietnamul la numai 24 ani