Antena Meniu Search
x

Otopeni, cel mai frecventat aeroport din România în primele şase luni ale anului

Reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică au dat publicităţii, joi, un raport extrem de important despre situaţia din aeroporturile din România.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 29.08.2019, 18:19

Cei mai mulţi pasageri pleacă spre Italia
Aeroportul Otopeni, cel mai frecventat din România - Hepta

Reprezentanţii Institutului Naţional de Statistică au dat publicităţii, joi, un raport extrem de important despre situaţia din aeroporturile din România.

Au fost luate în calcul îmbarcările şi debarcările înregistrate în primele şase luni ale anului şi a rezultat faptul că Aeroportul Otopeni, din Bucureşti, este cel mai frecventat aeroport din România.

Peste 10,7 milioane de pasageri înregistraţi pe aeroporturile din România, în primele şase luni ale anului

În primele şase luni ale anului, 3.460.000 de persoane au plecat de pe Otopeni, iar 3.370.000 de persoane au aterizat pe Otopeni.

La polul opus, cel mai puţin utilizat aeroport a fost cel din Tulcea, unde s-au înregistrat doar patru îmbarcări şi patru debarcări.

Peste 10,7 milioane de oameni au utilizat transportul cu avionul în România, în primele şase luni ale anului, o creştere cu peste 750.000 de călători faţă de cifra înregistrată în primele şase luni ale anului trecut.

Deşi cei mai mulţi pasageri din România s-au îmbarcat pentru Italia, aproape 900.000, cea mai întâlnită destinaţie a fost Londra-Luton, circa 480.000 de pasageri plecând din România către aeroportul respectiv.

Cei mai mulţi pasageri au sosit din Italia, 857.000. Şi aici, însă, cei mai mulţi pasageri au venit dinspre aeroportul Londra-Luton, 466.787.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Otopeni, cel mai frecventat aeroport din România în primele şase luni ale anului