Otrava ascunsă din alimente. Iată care sunt cele mai periculoase
Trăim într-o lume periculoasă, ne avertizează nutriţioniştii. Nitriţi, nitraţi, metale grele sau chiar cianuri, toate se găsesc în alimente şi ne pot afecta sănătatea. Până şi banalele migdale sunt otrăvitoare dacă nu sunt preparate corect. Nutriţioniştii ne învaţă cum să ne ferim de pericole
Trăim într-o lume periculoasă, ne avertizează nutriţioniştii. Nitriţi, nitraţi, metale grele sau chiar cianuri, toate se găsesc în alimente şi ne pot afecta sănătatea. Până şi banalele migdale sunt otrăvitoare dacă nu sunt preparate corect. Nutriţioniştii ne învaţă cum să ne ferim de pericole
Să începem cu cartofii. Banala legumă consumată în cantităţi mari în ţara noastră poate fi toxică în anumite condiţii. Trebuie evitaţi mai ales cartofii care au pete verzi.
Şi mai periculoase sunt gogonelele, însă doar dacă le consumăm în cantităţi mari. În speranţa că scăpăm de pericol, ne îndreptăm atenţia către alte alimente. Încercăm peştele, însă şi aici aflăm că ne putem contamina cu metale grele.
Ideal ar fi să mâncăm peşti cât mai mici, şi doar cu salată, spun specialiştii. Însă nici aici nu suntem în siguranţă. Pătrunjelul crud conţine acid oxalic.
Pericole sunt la tot pasul. V-aţi întrebat vreodată de ce nu găsim migdale proaspete la raft? Răspunsul este foarte simplu: conţin cianuri ce pot fi eliminate doar prin prăjire.
În aceste condiţii, românii nici nu mai ştiu ce să mănânce, aşa că merg pe calea ignoranţei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰