Antena Meniu Search
x

Otrava din legume, vândută la liber

Este interzisă prin lege, dar fermierii o pot cumpăra, fără probleme, de pe internet.

Vezi și

 Este interzisă prin lege, dar fermierii o pot cumpăra, fără probleme, de pe internet. Este vorba despre o substanţă controversată care face roşiile româneşti să ajungă pe piaţă într-un timp record.

Mai exact, legumele sunt ajutate chimic să crească mai repede, dar devin nocive pentru sănătate. Legumicultorii ştiu riscurile, dar se gândesc mai întâi la profit.

Fără nicio introducere, vânzătorul ne spune că poate face rost de aproape orice cantitate de Ethrel. Nu menţionează nimic de faptul că substanţa este interzisă pe piaţă de câţiva ani. Este mai interesat de modul în care putem ridica comanda.

Batem palma. Zece sticluţe de substanţă interzisă costă 350 de lei. Nu primim indicaţii cu privire la modul de utilizare, ci doar garanţia că rezultatele nu se vor lăsa aşteptate. Iar internetul este impânzit de astfel de anunţuri, aşa că orice fermier doreşte să scoată marfa la piaţă, în timp record, poate face rost de substanţa minune.

Ne încercăm norocul şi la târgurile de profil. Aici, vânzătorii nu au Ethrel. Ba chiar ne spun că substanţa este interzisă. Aşa că ne recomandă alte îngrăşăminte chimice, cu rezultate la fel de spectaculoase.

Nici aici nu ni se dau prea multe detalii cu privire la modul de întrebuintare. Cert este că, utilizate necorespunzător, substanţele care stimulează coacerea pot otrăvi mâncarea. Iar legumele stropite cel mai des de ţărani sunt roşiile, castraveţii, ardeii şi vinetele.

Deşi folosirea abuzuivă a pesticidelor interzise poate fi depistată în unele cazuri la o primă examinare vizuală, de cele mai multe ori, doar testele în laboratoarele de specialitate pot scoate la iveală tipul şi cantitatea de chimicale folosite de fermierii de subzistenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Otrava din legume, vândută la liber