Antena Meniu Search
x

(P) 3 avantaje ale chiuvetelor din piatră naturală

Trecerea timpului a adus cu sine schimbări enorme în casele noastre, începând de la mobilier și terminând cu accesoriile și obiectele sanitare.

de Redactia Observator

la 08.04.2021, 13:09

3 avantaje ale chiuvetelor din piatră naturală - piatraonline.ro

Adevărul e că băile noastre nu au arătat nici când mai bine ca acum, iar acest lucru se datorează majoritar folosirii materialelor de calitate, precum piatra naturală pentru chiuvete, blaturi sau placări de perete. Dacă și tu vrei să îți modernizezi baia, iată trei motive pentru care ar trebui să alegi chiuvetele din piatră naturală și să lași deoparte chiuvetele vechi, simple și anoste, de odinioară.

Chiuvetele din piatra naturală rezistă în timp

Spre deosebire de alte tipuri de chiuvete, cele din piatră naturală au rezistență mecanică foarte bună, iar acest lucru le permite să fie utilizate fără grijă. Piatra naturală se comportă foarte bine la loviri accidentale, dar și la uzura normală, drept pentru care poate fi exploatată ani de-a rândul. Pe piața de profil există o multitudine de modele de lavoare din piatra, fiecare dintre acestea având atuuri specifice. Granitul, care este un material care nu se zgârie și nu se pătează, marmura, care oferă finisaje de lux, unice și deosebite sau travertinul, cu modelul său inconfundabil, toate aceste tipuri de piatră naturală pot fi folosite pentru a crea lavoare de calitate, de care să te bucuri pentru mult timp. 

Chiuvetele din piatră naturală oferă finisaje unice

Cu siguranță ai văzut că fiecare model de piatră naturală diferă, fiind unic în simplitatea lui. Ei bine marmura, granitul sau travertinul reprezintă roci naturale a căror model nu poate fi reprodus în totalitate, drept pentru care te vei putea bucura de lavoare deosebite, pe care nu le vei întâlni niciunde altundeva. Deși există materiale compozite care încearcă să imite modelul pietrei naturale, ele sunt în mod clar diferite, iar aspectul lor se diferențiază foarte mult de cel original. Piatra naturală este mult mai lucioasă, din punct de vedere estetic, este mult mai aspectuoasă, iar din punct de vedere al rezistențelor, deși materialele pot fi comparabile, piatra naturală iese în mod clar în evidență.

În plus, chiuvetele din piatră naturală se vor potrivi în orice context și cu orice stil de amenajare al băilor, deoarece piatra naturală aduce cu sine un aspect luxos și modern, plin de strălucire, care are capacitatea de a schimba total felul în care arată încăperea în care marmura, granitul sau travertinul sunt folosite. 

Piatra naturală nu se pătează și nu se decolorează

Un aspect foarte important ce ține de folosirea chiuvetelor din piatră naturală este faptul că acestea intră în permanență în contact cu apa sau cu alte tipuri de substanțe de curățare. Piatra naturală în general se comportă foarte bine în aceste cazuri, mai ales dacă pentru curățare și întreținere sunt folosite produse speciale. 

Pe de altă parte însă, materialele compozite din care sunt realizate unele lavoare întâmpină probleme de ordin estetic în urma utilizării. Apariția calcarului, sau a reziduurilor de săpun și chiar pătarea suprafețelor dacă pe acestea este poziționat un obiect ud (spre exemplu o cană) face ca lavoarele din compozit să fie cu câteva trepte mai jos din acest punct de vedere.

În plus, chiuvetele din compozit se decolorează în timp sau capătă nuanțe ușor gălbui, lucru care nu se poate spune despre piatra naturală. În ambele cazuri se recomandă să nu se folosească pentru curățare substanțe abrazive sau substanțe pe bază de clor, deoarece acestea pot duce la mătuirea suprafețelor (pierderea luciului).

Acestea sunt doar 3 motive foarte importante pentru care ar trebui să alegi piatra naturală, însă ele sunt cu siguranță cu mult mai multe. Este important să te documentezi foarte bine înainte de a cumpăra un produs din piatră naturală și să alegi întotdeauna produsele de calitate, în detrimentu înlocuitorilor lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » (P) 3 avantaje ale chiuvetelor din piatră naturală