Antena Meniu Search
x

(P) Apa de băut sănătoasă: Metode de asigurare a apei potabile, în orice moment

Oamenii care se preocupă să bea apă curată, pură și lipsită contaminanți recurg la diverse metode de filtrare a acesteia. Cei care obișnuiesc să bea apă îmbuteliată consideră că au rezolvat deja această problemă, însă există soluții mai ecologice și mai convenabile prin care ei și-ar putea asigura apa potabilă în orice moment.

de Redactia Observator

la 24.09.2021, 11:21

Oamenii care nu au un sistem de filtrare a apei în întreaga casă, probabil că nu s-au decis încă să facă această lucrare, deoarece nu știu de unde să înceapă, iar asta pare descurajant. Producătorii vin în ajutorul lor, cu soluții eficiente și le oferă și instrucțiuni de montaj.

Există mai multe soluții de filtrare apă potabilă pe apa-gaz-canalizare.ro, ca de exemplu: impulsuri electrice (ce modifică particulele de calcar), filtrare mecanică, osmoză inversă, dezifecție cu raze UV, dedurizarea apei (cu schimb ionic de eliminare a calciului și înlocuirea lui cu o anumită cantitate de sodiu). 

Un sistem cu osmoză inversă de înaltă calitate elimină un spectru larg de contaminări din apă (ex. sedimente, pesticide, erbicide, arsenic, clor, fluor) și astfel aceasta va fi de puritate mare. Osmoza inversă asigură un nivel mai ridicat de purificare a apei, ea elimină 98% din solidele din apă, astfel apa pe care o vor bea oamenii devine mult mai sănătoasă.

Unele sisteme de osmoză inversă mai performante pot fi aplicate și la apa de mare, ele ajută în procesul de desalinizare. Asta înseamnă că apa este filtrată și se elimină conținutul de sare și minerale, astfel ea se transformă în apă cristalină, pură, bună de băut. Procesul este mai complicat, dar poate elimina până la 99% din soluția salină. Prin osmoză se elimină și contaminanții, solidele suspendate, sărurile insolubile, algele, alți contaminanți și în plus se ajustează și pH-ul apei.

Apa de băut sănătoasă: Metode de asigurare a apei potabile, în orice moment

În ceea ce privește dedurizarea apei, asta reprezintă un proces de schimb ionic, de eliminare a calciului și magneziului, și de adăugare a sodiului (care este o substanță specială, ce nu are ca rezultat obținerea de apă sărată). În orice caz, cantitatea de sodiu care se adaugă va depinde și de duritatea apei, fără a se depăși o anumită limită (astfel încât apa să fie sănătoasă).

Dacă se dorește o purificare adecvată a apei sunt necesare anumite tipuri de aparate, concepute special pentru a reduce nivelul de contaminanți. Prin dedurizarea apei se elimină mineralele anorganice din apa potabilă, calciul și magneziul; acestea sunt mai greu absorbite de organism când provin din apa dură, decât atunci când provin din suplimente alimentare sau din hrană.

Prin dedurizarea apei, se mențin în stare bună de funcționare instalațiile sanitare și aparatele electrocasnie, evitând acumularea de minerale. Investiția într-un sistem de dedurizare și purificare a apei merită cu siguranță, cel puțin pentru prelungirea duratei de funcționare a instalațiilor sanitare, a aparatelor și a conductelor de apă.

Astfel de sisteme sunt importante pentru locuințele oamenilor, dar și pentru clădiri comerciale, inclusiv spitale, școli, magazine, restaurante, laboratoare, spălătorii, hoteluri, etc. Prin instalarea lor se crește valoarea clădirilor, se sporește eficiența acestora și se obțin și alte avantaje. De exemplu, datorită lor se prelungește durata de viață a instalațiilor sanitare și astfel se economisesc bani la costurile de reparații sau înlocuire (în caz de defecțiuni ce pot să apară din cauza apei dure).

În prezent, filtrarea apei este o necesitate pentru oameni. Totuși, înainte de a cumpăra un astfel de sistem de filtrare a apei, trebuie analizate anumite aspecte și particularități și anume:

  • Este necesară identificarea impurităților care există în apă, prin testarea profesională a apei

  • Dacă nivelurile de sendimente din alimentarea cu apă este ridicat, ar trebui instalat un filtru de acest fel în întreaga casă

  • Este recomandată și identificarea contaminanților chimici din apă, iar dacă aceștia există, ar fi bine de instalat un filtru granular cu cărbune activ, ce elimină și clorul din apă.

Când se alege un sistem de filtrare a apei, trebuie să se țină cont de un lucru important – acesta să se potrivească cu debitul apei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » (P) Apa de băut sănătoasă: Metode de asigurare a apei potabile, în orice moment