Antena Meniu Search
x

(P) Care sunt beneficiile achiziționării unui apartament într-un complex rezidențial?

Locuiești de ceva vreme cu chirie, dar simți că este o variantă care nu ți se mai potrivește. Ai deja o familie și, de ce să nu recunoști, te ispitește gândul de a fi proprietarul unei locuințe, de locui într-un spațiu mai ofertant, din toate punctele de vedere.

de Redactia Observator

la 30.05.2022, 13:11

Atunci, ce părere ai de achiziționarea unui apartament sau a unei garsoniere într-un complex rezidențial? Nu, nu este deloc o opțiune care care o respingi din start, iar din rândurile următoare vei înțelege și de ce facem această afirmație.

Mai multă stabilitate pe plan financiar, dar și personal

Decizia de a locui într-un astfel de complex, cum este și https://www.sudrezidential.ro/ îți poate aduce numeroase avantaje. În primul rând, nu vei mai plăti chiria, ci vei deveni proprietar, ceea ce înseamnă mai multă stabilitate pentru tine, atât de plan financiar, cât și personal.

O investiție pentru viitor

Atunci când locuiești cu chirie, ești conștient de faptul că este ceva temporar, depinzi foarte mult de proprietarul spațiului, ceea ce te poate nemulțumi destul de mult. Poți scăpa de toate aceste neplăceri dacă optezi pentru a investi într-un apartament sau o garsonieră nouă, aflată într-un complex rezidențial, unde la finalul perioadei de plată a creditului ești proprietar cu drepturi depline. Cum se spune, investești în viitor!

Poți modifica spațiul cum vrei

Deși, de regulă, spațiile de locuit din aceste complexe comerciale sunt astfel alcătuite încât să mulțumească pe toată lumea, chiar și pe cei mai nemulțumiți dintre clienți, este și normal să vrei să faci unele modificări. Atunci când locuiești cu chirie, este imposibil să faci așa ceva, deoarece trebuie să ceri aprobarea proprietarului indiferent care este modificarea pe care o aduci apartamentului. Da, nu este deloc o exagerare, pentru că inclusiv schimbarea sau înlocuirea unor piese de mobile, a unor electrocasnice, toate trebuie să treacă prin furcile caudine ale acestuia. Și nu de puține ori răspunsul este unul negativ.

Mult mai simplu merg lucrurile atunci când vrei să îți personalizezi locuința personală după propriile gusturi. Nu doar că nu mai trebuie să ceri numănui permisiunea, dar în acest fel reușești să transformi acel spațiu în ceva mai mult decât locul unde revii acasă de la serviciu, ci un adevărat cămin, unde te simți cu adevărat acasă.

Mai multă siguranță

Chiar dacă nu prea ai ce să reproșezi spațiului în care locuiești cu chirie – deși fie vorba între noi sunt cam rare aceste situații, faptul că trebuie să te adaptezi la ceea ce cere respectat proprietarul, la regulile lui poate fi destul de dificil. De asemenea, nu de puține ori, deși există un contract semnat de ambele părți, poți avea surpriza neplăcută că te trezești evacuate, ți se mărește chiria, nu îți restituie garanția și multe altele. Da, într-adevăr, situații dificile. Toate aceste neajunsuri pur și simplu nu există, pentru că tu ești propriul stăpân, după cum se zice. În plus, fiind vorba despre un complex rezidențial, aici sunt asigurate de regulă și spațiile de parcare, există locuri de joacă pentru cei mici, ba chiar și pază, astfel încât să te simți permanent în siguranță. Vei socializa cu multe persoane, vei lega prietenii, va fi pur și simplu perfect. Chiar nu vei regreta niciun moment decizia luată, iar zâmbetul de pe fața celorlalți membri ai familie va merita orice sacrificiu.

Poți vinde sau închiria apartamentul

Niciodată nu se știe ce ne rezervă viitorul! Este posibil ca în câțiva ani să primești un job mult mai bun în alt oraș, sau chiar țară, sau pur și simplu vrei să achiziționezi ceva mai spațios, ori poate să locuiești chiar la curte. Dar ce faci cu apartamentul? Nicio problemă, îl poți vinde sau închiria, și pentru simplul fapt că este amplasat într-un complex rezidențial va face ca suma de bani pe care o vei primi să nu fie deloc una modestă. Un venit suplimentar nu trebuie refuzat niciodată, nu? În plus, cu siguranță nu vei duce lipsă de oferte, ba chiar vei avea parte de ele din plin!

Îți poți dezvolta propria afacere

De regulă, garsonierele sau apartementele dintr-un complex rezidențial stau excelent la capitolul spațiu. Facem această precizare pentru cei care vor nu doar să locuiască acolo, ci să își construiasă o afacere în interiorul propriei locuințe. Având la dispoziție un spațiu mult mai generos, îți pot amenaja liniștit un spațiu de lucru sau chiar un birou de unde poți să îți desfășori activitatea care să îți aducă veniturile dorite.

Totul este la îndemână

Într-un complex rezidențial, totul este la îndemână. Ai la dispoziție magazinele de unde îți poți face aprovizionarea, spații verzi, locuri de joacă pentru copii, locuri de parcare, ba chiar într-unele au fost amenajate chiar și grădinițe, săli de fitness și nu numai. Nu vei mai fi nevoit să străbați jumătate din oraș pentru a-l duce pe cel mic la grădiniță, pentru ca mai apoi să încerci să ajungi la timp și la serviciu, care are sediul în partea opusă. Calitatea vieții va fi mult îmbunătățită, iar asta o vei simți încă din primele clipe pe care le petreci în noua locuință.

Și, de ce să nu recunoaștem? În sinea noastră, cu toții ne dorim să locuim într-un astfel de complex! Așa că de ce să nu îți îndeplinești acest vis, mai ales dacă ai posibilitatea? Renunță să mai stai cu chirie sau în spații mult prea mici pentru cerințele tale și ale familiei, și fă acum demersurile necesare pentru a te muta aici!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » (P) Care sunt beneficiile achiziționării unui apartament într-un complex rezidențial?