(P) Ce trebuie să știe orice agricultor care își dorește culturi bogate?
În țara noastră, sunt foarte mulți agricultori care își practică meseria la scară largă, iar acest lucru se datorează terenurilor arabile ale țării, care se întind pe suprafețe mari și sunt compatibile cu agricultura – solul este fertil și permite creșterea multor specii diferite de fructe și legume. Avantajul pe care ni-l oferă solurile noastre ar trebui exploatate la maxim, deoarece avem tot ce ne trebuie pentru a prospera în acest domeniu.
Agricultorii locali trebuie încurajați, astfel încât aceștia să producă fructe și legume și pentru magazinele din România, nu doar pentru cele din export. Nu foarte multe țări se pot bucura de acest privilegiu, tocmai de aceea este încurajată agricultura la scară largă, dar și cea la scară medie, mică sau chiar individuală.
Ce înseamnă agricultura individuală? La un nivel mic – de persoana sau de familie, oamenii își cultivă pe cont propriu legumele, astfel încât să se bucure mereu de legume proaspete. Din ce în ce mai mulți oameni au adoptat deja un stil de viață mai apropiat de natură și de ce făceau bunicii și străbunicii noștri, acum 40 – 50 de ani cel puțin. Chiar dacă tehnologia a evoluat și a permis agriculturii să decurgă mai rapid și mai eficient, metodele clasice încă sunt preferate de orășenii care vor să se reconecteze cu natura, ca să înțeleagă mai bine importanța alimentelor pe care le consumăm cu toții. Agricultura sau grădinăritul poate să ofere momente de deconectare de la stres și probleme și conectarea cu natura într-un mod ușor și necostisitor.
Doriți să vă cultivați pe cont propriu legumele preferate? Nimic mai simplu: alegeți semințele regalfermierul.ro și începeți să creșteți propria grădină chiar de azi. Este important să alegeți semințele de la producători, deoarece aceste semințe vin cu garanție de germinare de până la 100% și vă oferă siguranța că vor crește și se vor dezvolta corespunzător. În plus, aveți convingerea că aveți semințe de la soiuri bune și productive. Alegeți câte un singur pachet de semințe din fiecare specie preferată – este suficient pentru a porni o mini – grădină consistentă care vă poate oferi semințele proprii la fiecare final de recoltă. Practic, investiția în semințe o veți face o singură dată și nici măcar nu este atât de substanțială încât să se resimtă asupra bugetului.
Cum ajută Regal Fermierul agricultorii din România? Această întrebare vine cu mai multe răspunsuri: le oferă acestora toate produsele și utilajele de care au nevoie pentru a porni o afacere în acest domeniu, produsele lor au prețuri corecte și vin la pachet cu o calitate de top, pe care o veți remarca încă de la prima comandă, pune la dispoziție un magazin online complet, care să ajute agricultorii din toată țara să achiziționeze ce doresc simplu și rapid și oferă consultanță de specialitate pentru cei care sunt noi în acest domeniu. Este locul în care găsiți atât produse, cât și informații de calitate, care să vă ajute să vă cultivați propriile legume, fie că doriți să faceți acest lucru la scară largă sau nu. Și avantajele nu se opresc aici.
Daca doriți să construiți o seră sau un solar în grădina proprie, indiferent că locuiți în mediul rural sau urban, tot pe magazinul online Regal Fermierul găsiți tot ce vă trebuie pentru a începe construcția cât mai repede cu putință. Această metodă vă ajută să creșteti legume și pe perioada rece a anului, când plantele nu pot crește în câmp deschis din cauza temperaturilor prea scăzute care duc plantele la distrugere. Multă lume își dorește să se bucure de legume proaspete chiar și iarna, deși acest lucru nu este posibil, deoarece legumele din marile lanțuri de magazine sunt 90% din import, iar acelea sunt tratate cu chimicale pentru a rezista unui drum de câteva zile, până când ajung pe rafturile magazinelor din țara noastră. Nu este ceva plăcut de auzit, dar aceasta este trista realitate în care trăim și la care, din păcate, ne-am și conformat fără să punem prea multe întrebări (de ce, nu exista alte metode și așa mai departe).
Legumele pot fi consumate proaspete, dar și uscate sau procesate în alimente cunoscute, precum murăturile, zacuscă, sosuri sau pot fi congelate pe termen foarte lung, fără să își piardă proprietățile, gustul sau aroma. Acest lucru vă oferă avantajul unei cămeri pline, care să fie oricând pentru sezonul rece și nu numai, dar și pentru vremurile mai grele pe care le putem întâmpina, precum creșterile exorbitante la prețurile alimentelor și nu numai. O cămară plină cu de toate oferă siguranță și vă ajută să faceți economii substanțiale la bani, lucru care este mai mult decât binevenit în zilele noastre. Practica aceasta ne-a rămas moștenire de la bunicii și străbunicii noștri și ar fi păcat să o dăm uitării.
Chiar dacă nu aveți cunoștințe despre plante, nu este greu să vă apucați să vă cultivați propriile legume. Informațiile despre creșterea acestora puteți găsi oricând online, astfel încât să puteți să vă bucurați de o activitate nouă, fără să stați cu grija recoltelor. Dacă dispun de minimul necesar de care au nevoie zilnic, legumele vor crește armonios și conform standardelor, până în momentul în care vor fi gata de recoltare. Iar dumneavoastră nu vă mai ramane decât să vă bucurați de roadele muncii voastre, care sigur va avea gust unic și miros autentic, spre deosebire de produsele din comerț cărora le lipsesc cu desăvârșire aceste două proprietăți esențiale. Mai mult decât atât, aveți garanția că mâncați alimente netratate chimic, deci mai bune pentru sănătatea organismului! Este imperios necesar să avem grijă și la acest aspect al legumelor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰