Antena Meniu Search
x

(P) Cele mai frumoase tradiții de Florii. Echipa Maison d'Or îți spune ce trebuie să faci pentru a avea noroc

Duminica Floriilor este ziua în care prăznuim Intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Astfel, în această zi începe Săptămâna Patimilor. Tot de Florii își sărbătoresc ziua de nume și cei care poartă prenume de floare. Așadar, printre sărbători și-au făcut loc și tradițiile și superstițiile de care oamenii țin cont de sute de ani.

de Redactia Observator

la 22.04.2021, 15:44

Cele mai frumoase tradiții de Florii - Pexels
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Echipa Maison d'or îți prezintă în acest articol care sunt cele mai frumoase dintre tradiții și îți arată cele mai potrivite flori pe care le poți dărui în această zi.

Tradiții de Florii pentru sănătate și spor în casă

Salcia este nelipsita de sărbătoarea Floriilor. Credincioșii mergi la slujbă cu ramurile ei, iar după ce sunt sfințite, le pun la icoane, la geamuri, la uși la porți sau prin gospodărie. De asemenea, crengile de salcie sfințită de așează și pe mormintele celor dragi.

În unele zone ale țării se obișnuiește ca în seara precedentă Floriilor să se formeze un pelerinaj care pornește de la o biserică și se încheie la o altă biserică.

Pentru sănătatea familiei se aerisesc toate hainele, se termină curățenia casei și se stropește toată gospodăria cu apă sfințită.

Tradițiii de Florii pentru fetele nemăritate

Fetele nemaritate își scot zestrea afară, la soare, și o împodobesc cu flori.

În Muntenia, în ziua de Florii oameni nu se spală pe cap, pentru că este duminica în care înfloresc pomii, iar din acest motiv, cei care nu respectă tradiția vor încărunți.

În alte zone ale țării, la miezul nopții fetele nemaritate fierb busuioc în apă, iar dimineața se spală pe cap cu aceasta pentru a le crește părul frumos și strălucitor. Ce rămâne se toarnă la rădăcina unui păr, în speranța că băieții se vor uita după ele, ca după un copac înflorit.

De asemenea, se ține cont și se faptul că așa cum este vremea de Florii va fi și de Paște, iar dacă se aud broastele cântând până la Florii, se consideră că vara care urmează va fi frumoasă.

De Florii se sărbătoresc cei cu nume de floare

În Duminica Floriilor se sărbătoresc toți cei care poartă nume de floare, precum Angelica, Brândușa, Camelia, Codruta, Crenguța, Crina, Delia, Flora, Florentina, Florin, Florina, Iris, Lăcrămioara, Laura, Laurențiu, Mălina, Margareta, Narcis, Narcisa, Violeta, Viorel și Viorica. Pentru ei, floraria Maison d'or ți-a pregătit buchete de trandafiri deosebite, aranjamente florale de primăvară și buchete de flori cât mai colorate și parfumate. Intră pe site și alege ceea ce îți place, iar de Florii oferă în dar zâmbete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » (P) Cele mai frumoase tradiții de Florii. Echipa Maison d'Or îți spune ce trebuie să faci pentru a avea noroc