Antena Meniu Search
x

(P) Cum să te joci cu elementele pentru a-ți amenaja un dormitor de vis?

de Redactia Observator

la 10.07.2023, 12:07

Cum să te joci cu elementele pentru a-ți amenaja un dormitor de vis?

Dormitorul, camera viselor frumoase sau capsula în care timpul curge altfel. Dormitoul este cu adevărat o cameră foarte importantă din locuința ta. După cum am spus și mai sus, atunci când pășești în dormitor, ar trebui să te simți purtat pe brațe de către îngeri. Sau când stai în pat și te bucuri de o carte bună sau de un serial pe care nu poți să-l mai lași, ai nevoie de un minim de confort. Un pat ales foarte bine, un dulap haine destul de încăpător și în ton cu stilul dormitorului sau niște covorașe așezate strategic pentru a da impresia de mult spațiu. Ce sunt toate astea? Sunt doar câteva dintre elementele cu care poți să te joci și să îți transformi dormitorul într-un adevărat spațiu în care relaxarea stă și ea în pat liniștită.

Poate că ești de părere că dormitorul nu este chiar atât de important și că doar este o cameră care nu are nevoie de atenția ta. Însă, dacă te gândeai așa, te înșeli. Să facem un exercițiu de imaginație. Ajungi seara obosit și stresat de la birou și normal că vrei să te relaxezi. Mai întâi te pui în canapea și vezi ce-i pe la televizor, după te decizi că un duș lung și cald este potrivit. Însă după dușul care te-a mai scos puțin din starea de neliniște, ajungi într-un dormitor în care ai un pat mic sau lumina nu îți inspiră deloc relaxare, toate sunt degeaba și dormitoul nu și-a îndeplinit rolul. Tocmai de aceea mobila este atât de importantă, indiferent de cameră. Aceasta îți dă o anumită stare de spirit atunci când pășești într-o cameră. Și ceea ce face diferența dintre o locuință și acasă este fix această stare pe care trebuie să o ai.

În articolul de astăzi nu o să ne concentrăm asupra tuturor camerelor din casă, ci o să începem ușor, dar în forță, cu dormitorul. Această cameră este un punct zero al casei tale, în care te bucuri de cel mai bun somn. Sau dacă ar fi să mergem în profunzime, dormitorul este locul în care te culci cu probleme și griji, iar dimineța următoare te trezești cu rezolvări pentru ele. Așa că, dacă și tu dădeai scroll pe toate site-urile în căutarea unui pat sau unui dulap haine, îți recomandăm să citești în continuare câteva sfaturi legate de amenajarea dormitorului de vis.

Cum și de unde să începi amenajarea?

Pentru a amenaja orice cameră din casă ai nevoie de timp, iar dormitorul nu face excepție. Pentru început, ai putea să deschizi notițele telefonului sau să iei o foaie de hârtie și să îți notezi nevoile. Poate vrei un pat de o persoană sau unul dublu, pentru tine și partener. Sau vrei un dulap de haine cu mai multe etajere sau chiar unul cu lumini.

Pe lângă nevoile tale care sunt importante, mai trebuie să te gândești și la ce obiceiuri ai. De exemplu, poate că ești o femeie care are multe machiaje. În acest caz, ai nevoie de o măsuță de machiaj care nu o să îți ocupe mult spațiu.

Alege mobilierul în funcție de stilul și personalitatea ta

Pentru a-ți transforma locuința în „acasă” trebuie să îți pui amprenta. Și ce mod mai bun de a face asta, dacă nu chiar prin elemente de mobilier? Asta se întâmplă și în cazul dormitorului unde trebuie să te simți cât mai bine.

Poate că nu te pricepi la asta, iar un designer de interior care să se ocupe nu este o variantă prietenoasă cu bugetul tău. Așa că, poți apela la vechiul și bunul prieten al tuturor, internetul. Astfel, ia-ți o zi în care să stai și să cauți diferite dormitoare deja amenajate pe internet și să împrumuți mici idei de acolo. Poate găsești un corp de ilumiant care îți atrage atenția sau o noptieră pe placul tău. Dar îți dăm și noi câteva sfaturi de la care să pornești.

Dacă ești un fan al eleganței, înseamnă că dormitorul tău trebuie să fie la fel. Ai putea alege un pat tapițat sau un pat cu baldachin. Și pe lângă pat, mai poți să iei un dulap de haine elegant care are și o oglindă.

În schimb, dacă ești fan al minimalismului și al culorilor, poți să îți îndrepți atenția către un pat simplu din lemn. În cazul dulapului, el trebuie să fie ales în funcție de stilul patului, așa că un dulap din lemn o să se potrivească cel mai bine.

Dacă ești o persoană retrasă și care se simte cel mai bine cu sine, poți alege un dormitor cu elemente în culori neutre. Alb, negru și gri sunt cele mai bune variante.

Acestea au fost câteva idei de bază de la care să pornești să să îți amenajezi dormitorul de vis în care să te simți cel mai bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » (P) Cum să te joci cu elementele pentru a-ți amenaja un dormitor de vis?