Antena Meniu Search
x

(P) Importanța fermoarului pentru articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte!

Sunt multe articole vestimentare, dar și accesorii la care sunt folosite fermoarele, și aproape că nici nu mai realizăm cât de importante sunt aceste mici detalii.

de Redactia Observator

la 30.05.2022, 13:08

O bluză banală sau chiar o simplă geantă devine parcă dintr-o dată ceva de-a dreptul spectaculoasă. Are acel ”ceva” care te atrage, și nu știi ce este? Mai mult ca probabil fermoarul este cel care face diferența, și acest accesoriu devine chiar și un detaliu chic, nu doar o metodă de a încheia geaca sau geanta.

Folosite aproape peste tot

Există o mulțime de fermoare, și totuși niciodată nu le-ai acordat atenția dorită. Sunt cele din metal, plastic, sau combinațiile dintre cele două, și care, grație sistemului de prindere cu dinți, asigură o încheiere excelentă a articolelor de vestimentație – casual, de lux, sportive, etc, dar și a genților, a unui rucsac și multe altele. Ba chiar sunt folosite, cu real succes chiar și la încălțăminte, așa că da, chiar nu ne mai imaginăm viața fără ele.

Fermoarele din plastic, folosite mult mai des

La realizarea fermoarelor pot fi folosite diverse materiale. Cu toate acestea, nu putem nega faptul că un fermoar plastic se numără printre preferințele tuturor, indiferent că este vorba despre articole vestimentare, marochinărie și nu numai. Sunt ceva mai ușor de utilizat, au o bună rezistență și nici prețul nu este unul prea mare. Evident, în cazul articolelor de lux, cele metalice sunt mult mai des folosite, dar asta nu înseamnă că trebuie să le negi meritele celor din plastic și să le consideri un fel de ”Cenușăreasă”.

Îmbinarea utilului cu cele de design

Principala funcție a unui fermoar, indiferent dacă este vorba despre unul metalic sau din plastic se referă la etanșeizarea unui conținut, fiind un excelent sistem de prindere. În același timp, fermoarele pot fi folosite drept elemente de décor, cele care transformă un articol de îmbrăcăminte sau un accesoriu fashion care îl face să iasă cu adevărat în evidență. Pe fermoare mizează mulți dintre marii creatori de modă pentru a le oferi creațiilor lor un look aparte, la fel cum o fac și cei care se ocupă de articole de marochinărie.

Ieftin și mereu la îndemână

Nu de puține ori însă, fermoarul de la geacă sau de la geantă se deteriorează. Prin urmare, pentru a ne bucura în continuare de acel lucru – care în rest arată impecabil, alegem să înlocuim fermoarul cu probleme. Și, din fericire, chiar există multe magazinele unde găsești ceea ce ai nevoie, indiferent de model, dimensiuni, culoare, material și nu numai. Prețul este unul modic, așa că nimic nu îți stă în fața dorinței de a găsi un fermoar care să se potrivească perfect!

De neînlocuit pentru poșete și genți

Geanta este acel accesoriu preferat deopotrivă de reprezentantele sexului frumos, dar și de barbați. Și ce sistem de prindere mai bun pentru acestea cunoști decât fermoarul? Indiferent care este materialul din care este confecționat un astfel de accesoriu, fermoarul este de fiecare dată la datorie și îndeplinesc același dublu rol: cel funcțional, dar și estetic. Cu siguranță este ceva aproape de neînlocuit, și prea puține sunt gențile sau poșetele care să nu aibă în alcătuirea lor măcar un fermoar discret, pe interior.

Mare sau mic? Elegant sau formal?

Aici totul depinde de preferințele tale, dar și de piesele vestimentare sau accesoriile unde fermoarele sunt folosite cu succes. De regulă cele metalice sunt rezervate pieselor de colecție, de lux, dar nu este obligatoriu. La fel și în cazul fermoarelor din plastic. Cât despre avantaje și dezavantaje ale fermoarelor din metal sau cele din plastic, nu mai este nevoie să detaliem, pentru că le cunoaște toată lumea. Poate ar fi totuși important să adaugăm că acele confecționate din metal nu sunt atât de rezistente la apă precum cele din plastic.

Perfecte pentru hainele, încălțămintea și gențile celor mici

Fermoarele din plastic se dovedesc a fi cea mai bună alegere atunci când vine vorba despre articolele vestimentare, încălțămintea sau gențile celor mai mici membri ai familiei. Se știe faptul că aceștia se plictisesc destul de repede de ele, și nici nu au grijă prea multă de bunurile lor, așa că vei cheltui bani mulți încercând să-i faci pep lac juniorului. Și ce rost are să cumperi ceva care costă mult, îl va strica repede, se va plictisi de el, și va fi poate ceva mai dificil de îmbrăcat din cauza fermoarului metalic? Mult mai simplu și mai avantajos este să apelezi la haine, genți, încălțăminte prevăzute cu fermoare din plastic, care sunt și mai ușor de utilizat chiar și de cel mic. Nu poți fi alături de el la școală sau la grădiniță ca să îl ajuți, și nici cadrele didactice nu au obligația să o facă. Acum ai înțeles exact la ce ne-am referit, și da, de data aceasta, plasticul se dovedește a fi alegerea perfecta!

Ideal de folosit la obiectele hand made

Dacă și ție îți place să creezi articole de marochinărie hand made, este mult mai avantajos să folosești în acest scop fermoarele din plastic. Sunt mai ieftine decât cele din metal, se închid mult mai ușor și nu sunt chiar atât de pretențioase în contact cu apa. Vei avea costuri mai mici în realizarea obiectelor hand made, ceea ce înseamnă că și profitul tău poate fi ceva mai mare.

Cu siguranță, există multe avantaje de care te poți bucura atunci când un fermoar din plastic este folosit, iar din aceste rânduri le-ai înțeles pe cele mai importante dintre ele!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » (P) Importanța fermoarului pentru articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte!