Antena Meniu Search
x

(P) Istoria și beneficiile unui blender

Blenderul este unul dintre cele mai versatile aparate din bucătăria ta. Poate toca, amesteca și lichefia până la consistența dorită. Poți apăsa butonul „puls” sau pur și simplu poți lăsa doar să amestece singur.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 17:10

Istoria și beneficiile unui blender

Un blender poate face o varietate de feluri de mâncare și băuturi, cum ar fi smoothie-uri, mâncare pentru bebeluși, sosuri, cocktailuri, unturi și multe altele.

Beneficiile blenderelor

Dacă nu ar fi existat mințile geniale din spatele creării blenderului, nu am fi putut pregăti alimentele rapid și eficient cum o facem acum. Cum a apărut această minune din bucătărie? Iată scurta sa istorie:

Polonez-americanul Stephen J. Poplawski este creditat pe larg pentru inventarea blenderului. El s-a născut în Polonia în 1885, dar familia sa a migrat în Statele Unite, stabilindu-se în cele din urmă în Racine, Wisconsin. Poplawski a înființat Stephens Tool Company în 1918, dar ulterior a fost angajat de Arnold Electric Company. În 1919, a dezvoltat primul blender din lume în timp ce lucra pentru companie. Aproximativ trei ani mai târziu, a primit un brevet pentru invenția sa. Primele blendere erau folosite în scopuri comerciale.

De atunci, mulți indivizi și entități, precum Fred Osius și compania sa Hamilton Beach, au căutat să îmbunătățească funcțiile și caracteristicile blenderului.

Waring Blendor (da, „blendor”) a fost ideea unui popular muzician și lider de trupă pe nume Fred Waring. Obișnuia să finanțeze și să promoveze „Miracle Mixer” al lui Fred Osius în anii 1930, dar în curând a reproiectat blenderele și le-a comercializat sub propriul său nume - adică Waring Blendor. S-a bucurat de un succes fără precedent.

Waring Blendor a fost atât de popular încât chiar și Jonas Salk l-a folosit în timp ce pregătea și dezvolta vaccinul împotriva poliomielitei.

Vitamix a fost, de asemenea, unul dintre numele în creștere din industria blenderelor. Fondat de William Grover „Papa” Barnard în 1921, el a căutat să introducă blenderul ca o modalitate de a promova alimentația naturală și sănătoasă. Vitamix a fost, de asemenea, o companie pionieră, deoarece a fost prima care a făcut o demonstrație de produs prin televiziune, un nou mediu la acea vreme, dând naștere primului „infomercial” din lume.

De-a lungul anilor Vitamix a devenit unul dintre numele de „elită” din industria blenderelor datorită performanțelor sale ridicate.

Osterizer este, de asemenea, una dintre mărcile populare de blendere. Dezvoltat de John Oster în 1946, Osterizer a fost comercializat ca un tip de blender mai puternic și, fidel numelui său, a avut succes în amestecarea chiar și a celor mai dure și mai fibroase ingrediente. Chiar și primele modele ale Osterizer sunt încă mai performante decât celelalte modele mai recente de pe piață.

Blenderul a parcurs cu siguranță un drum lung de la începuturile sale umile. Caracteristicile, funcțiile și capacitățile sale îmbunătățite l-au făcut să devină unul dintre cele mai versatile aparate de bucătărie.

Avantajele blenderului

Amestecarea alimentelor cu această minune din bucătărie are cu siguranță o mulțime de avantaje, care includ:

Amestecarea este rapidă și convenabilă - Dacă viteza este importantă pentru tine, blenderul poate pregăti alimente și băuturi dintr-o singură apăsare de buton. Amestecarea face, de asemenea, pregătirea mâncării mai convenabilă, deoarece înseamnă că nu mai este nevoie să amesteci manual, să tai și să amesteci cu instrumentele de bucătărie mai rudimentare. Blenderele sunt și ușor de curățat.

Facilitează consumul de legume și fructe - Fructele și legumele sunt destul de masticabile și fibroase. Partea bună a amestecului rezultat în blendere este că orice fel de produse își păstrează o mare parte din fibre și substanțe nutritive, făcându-le mult mai ușor de consumat și de digerat. Dacă copiii tăi urăsc să mănânce legume, un blender este un instrument perfect pentru a prepara mâncăruri și băuturi delicioase pe bază de fructe și legume.

Promovează alimentația sănătoasă - Dacă vrei să renunți la consumul de alimente procesate și băuturi încărcate cu zaharuri, carbohidrați și grăsimi, începe prin a folosi blendere pentru a face alimente nutritive și delicioase bogate în nutrienți și fibre.

Poți amesteca aproape orice - De la fructe la legume la nuci și chiar gheață, un blender poate transforma practic fiecare ingredient brut pentru a face mese rapide și ușoare sau mese gourmet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » (P) Istoria și beneficiile unui blender