Visul unei balerine, devenit realitate. Italienii o vor la cea mai bună școală de dans a lor

De Redactia Observator.
Publicat: 06.05.2021, 17:13.
Actualizat: 07.05.2021, 20:09

Balerină

Balerină

În România sunt foarte mulţi copii care fac performanţă, atât în şcoală, cât şi în afara ei. Este și cazul Mariei Rogojan, elevă în clasa a XII-a la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti și membră a Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României de 14 ani.

Chiar dacă sacrificiile pe care le-a făcut au fost imense, rezultatele nu au întârziat să apară. Maria se pregătește acum să plece la Roma, unde a primit o bursă integrală, la Școala Națională de Dans, singura asociație națională destinată dansatorilor și tuturor operatorilor din sectorul dansului.

”În urmă cu două luni, în februarie, am participat la un workshop și am câștigat o bursă, cu școlarizarea plătită integral, la un curs de perfecționare profesională de dans contemporan în Roma, pentru anul viitor. Reprezintă o oportunitate enormă pentru a mă dezvolta, pentru a ieși în lume, să îmi îndeplinesc visul, să dansez pe marile scene ale lumii”, a declarat Maria Rogojan.

Maria vine la Clubul de Excelență de la vârsta de 5 ani. Atrasă de artă, a găsit aici spațiul în care și-a putut dezvolta potențialul. Ea și-a făcut foarte mulți prieteni, care sunt la fel ca și ea, iubesc tehnologia și tot ceea ce înseamnă adolecența din ziua de astăzi, dar și studiul de performanță.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.