Antena Meniu Search
x

Statisticile ne dau speranțe, aproape jumătate dintre pacienți vindecându-se de coronavirus

Am trecut de pragul de 1000 de morţi şi avem aproape 16 mii de infectări. Dar statisticile ne dau speranţe. Sunt tot mai puţine decese, mai puţine cazuri noi şi mai mulţi vindecaţi.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 12.05.2020, 22:55

Vezi și
  • Mii de români s-au vindecat de coronavirus.
  • Peste 1.000 de români au fost răpuși de teribilul virus.

Aproape jumătate dintre românii infectaţi s-au vindecat.

Numărul cazurilor active a scăzut cu 10% în ultimele două săptămâni şi se apropie de pragul de 7.000, sub care nu a mai fost din 23 aprilie.

Vârful a fost pe 29 aprilie, când 7716 persoane erau infectate. Acum sunt cu peste 700 mai puţine cazuri noi. Tendinţa este de scădere, pentru că avem tot mai puţine cazuri noi şi tot mai multe vindecări.

În ultima săptămână, media infectărilor a scăzut pentru prima dată sub pragul de 300 pe zi. Săptămâna 10-16 aprilie a avut cea mai mare medie de infectări, 371 zilnic.

În acelaşi interval, erau raportate zilnic 101 vindecări. Acum, numărul celor care au scăpat de coronavirus este de trei ori mai mare şi a depăşit, în premieră, pragul de 300.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Suntem într-un moment în care nu am trecut de perioada grea, pentru că urmează nişte relaxări.

Relaxarea va creşte riscul răspândirii virusului, din cauza aglomeraţiei.

În perioada stării de urgentă, traficul a scăzut în Bucureşti cu 36% în timpul săptămânii şi cu 54% în weekend.

Cele mai reduse valori de trafic au fost în zona centrală şi în nordul Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Statisticile ne dau speranțe, aproape jumătate dintre pacienți vindecându-se de coronavirus