Antena Meniu Search
x

Video Pădurea blestemată de la Boz, locul din România în care noaptea s-ar auzi voci bizare şi zgomote ciudate: "În fântâna aia se aruncau şi oameni"

Există în România un sat unde misterul se găseşte la tot pasul. Asta cred oamenii din Boz, care spun că pădurea care înconjoară locul ar fi bântuită. Unii susţin că aud în unele nopţi voci bizare şi zgomote ciudate, alţii că văd tot felul de apariţii stranii. Ca să se apere de spiritele rele, oamenii locului au ridicat 10 troiţe în jurul satul.

de Marius Alexoiu

la 25.08.2021, 19:59

Vezi și

Satul Boz, de lângă Deva este un loc liniştit, cu oameni harnici şi gospodării frumoase. Un loc unde oricine ar dori să trăiască. Însă, pădurea din împrejurimi ar ascunde întâmplări înfricoşătoare, spun sătenii.

Nea Tamaş: A fost pădurea lui Baronu şi acolo este o fântână. Şi în fântâna aia se aruncau şi oameni.

Nea Tamaş are 100 de ani şi ştie toate poveştile. Spune că oamenii locului se feresc să se apropie de pădurea care ar fi blestemată.

Nea TamaşLe era frică. Noaptea cu trăsura circulau. Era periculos. Era muzică şi strigături, dar cine o fi văzut ceva sau nu, asta nu pot să spun. 

Pe acelaşi subiect

Şi alţi săteni au auzit tot soiul de poveşti de groază de la părinţii şi bunicii lor.

Femeie: Ziceau să nu circuli noaptea, că nu ştiu ce-ţi iese în cale, ce ţi se poate întâmpla, ceva rău. Şi când s-a întâmplat un accident cu cineva chiar de aici din vecini care a murit ziceau că tot aşa ceva, duhuri rele ar fi fost.

Ce spun cercetătorii despre pădurea blestemată de la Boz

Totuşi, nu toţi localnicii au avut parte de experienţe terifiante, dar nici nu exclud posibilitatea să fie ceva inexplicabil acolo.

Bătrân: Am umblat noaptea şi la miezul nopţii şi de aşa ceva n-am auzit. Eu nu zic că n-o fi fost sau să nu fie, dar eu n-am păţit.

Etnologii şi cercetătorii spun că există mai multe locuri de acest fel în ţară. Totul poate porni de la o întâmplare nefastă, care apoi se amplifică şi se propagă în psihologia colectivă.

Daniel Iancu, cercetător ştiinţific Muzeul Deva: Există în tot teritoriul ţării anumite zone în care oamenii au anumite superstiţii. Cuiva i s-a întâmplat într-un loc ceva şi atunci acel loc a rămas bântuit. Alţii au mers într-o pădure şi au simţit nu ştiu, animale sălbatice pe care le-au interpretat ca fiind fiinţe supranaturale.

Oamenii se simt apăraţi acum de duhurile rele după ce în sat dar şi la hotare au ridicat 10 troiţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pădurea blestemată de la Boz, locul din România în care noaptea s-ar auzi voci bizare şi zgomote ciudate: "În fântâna aia se aruncau şi oameni"