Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Băile termale de la Hârșova, comoara terapeutică pe care nimeni nu o pune în valoare

Mai multe bazine cu apă sulfuroasă, descoperite întâmplător în urmă cu 50 de ani au devenit loc de tratament şi relaxare, şi atrag din ce în ce mai mulţi turişti în pădurea din apropierea localităţii Hârşova. Şi dacă vă întrebaţi de ce nu aţi auzit totuşi de ele, avem şi răspunsul. Nimeni nu le pune în valoare. Autorităţile nu au reuşit încă să găsească o soluţie ca să le introducă într-un circuit turistic.

de Redactia Observator

la 28.11.2021 , 08:06

La 85 de kilometri de Constanța, "Băile Puturoasa" sunt deja o destinaţie, nu doar o locaţie, atât pentru oamenii locului cât si pentru turiști. Apa din cele două piscine de pe malul Dunării vindecă afecţiuni reumatice, ginecologice, dermatologice şi neurologice. Şi totuşi.

Viorel Ionescu, primar Hârșova: ”Este un loc improvizat pe malul Dunării. Din informaţiile mele acest puţ a fost întamplator, cineva a forat acolo, nu ştiu de ce a forat pentru că nu era proprietatea persoanei respective, acolo este terenul Regiei Naționale a Pădurii în speță Ocolul Silvic Hârșova. A gasit acel puț, l-a captat şi fiind la drum bineînţeles că a fost mult mai accesibil pentru cei care au trecut prin Hârşova”.

Citește și: Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta

Vezi și

Bazinele cu apă sulfuroasă sunt la mare căutare în rândul pacienților cu afecțiuni reumatice

Pe acelaşi subiect

Locul este cunoscut de peste 40 de ani. Atunci au fost găsite primele documente care atestă proprietățile terapeutice ale apei. Lucru confirmat şi de pacienţi.

Pacient: ”Am auzit şi noi că e bună pentru oase şi am venit şi noi. Noi am mai fost pe aici, ne-a făcut bine şi am venit din nou.

Pacient: ”Multă lume a venit aici şi mulţi au fost cu mijlocul care s-au făcut bine, cu genunchii, sunt foarte foarte bune”.

Şi circulaţia în zonă este cu totul liberă. Locul nu este nici îngrădit, nici păzit și nu beneficiază nici de un medic care să recomande sau nu efectuarea unei băi acolo.

Iuliana Vlădăreanu, medic specialist recuperare medicală: ”Ajută la scăderea contracturii musculare şi mai avem al doilea factor, factorul termic - căldura. În absolut toate bolile reumatice, ce caută lumea? Căldură. Băile acestea le au pe amândouă”.

Primăria Hârșova vrea stațiune balneară, reprezentanții Direcției Silvice vorbesc despre dezafectarea bazinelor cu apă sulfuroasă

Şi totuşi, terenul pe care se află băile aparţine Ocolului Silvic Hârșova, care mai degrabă ar dezafecta cele două bazine.

Alexandru Ciulei, director Direcția Silvică: ”Terenul pe care se află campate acele persoane care folosesc băile, mă refer din afara Hârşovei, este în fond forestier. Eu, din punctul meu de vedere aşa aş face şi ar fi cel mai bine pentru toată lumea. Aş dezafecta acele două bazine, mai ales că este zonă inundabilă”.

De partea cealaltă, Primaria vrea să transforme zona într-o stațiune balneară.

Viorel Ionescu, primar Hârșova: ”Avem o resursă minerală, o bogăţie ce trebuie valorificată, aici este de discutat şi ceea ce înseamnă o modificare legislativă, pentru a obţine mai uşor statutul de staţiunie balneară, pentru că pe partea de staţiune balneară vor exista în 2021 - 2027 fonduri pentru aşa ceva”.

Potenţialul zonei a fost observat şi de mai mulţi oameni de afaceri din Italia şi Grecia, care ar fi vrut şi ei să deschidă acolo o bază de tratament. Dar aşa cum au venit, tot aşa au şi plecat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Primiţi prime sau alte beneficii de la angajator, de sărbători?
Observator » Evenimente » Băile termale de la Hârșova, comoara terapeutică pe care nimeni nu o pune în valoare