Antena Meniu Search
x

Painea va fi vanduta doar in magazine specializate

Patronatele din industria panificatiei cer ca painea sa fie comercializata doar in magazine si raioane special amenajate. Nu langa detergenti si alte produse, cum se practica astazi

Vezi și

Septembrie vine cu masuri noi in sectorul de morarit-panificatie. Pe langa reducerea TVA-ului de la 24% la 9%, o alta masura ar fi si comercializarea painii in raioane special amenajate. Asadar, nu va mai fi chiar la indemana, la magazinul de la chioscul strazii sau la parterul blocului. Va putea fi vanduta separat de detergent sau alte produse de la care ar putea capata mirosuri.

Mai greu este la tara, acolo unde sunt cateva magazine care vand de toate, iar acum sunt foarte putini comercianti care se incumeta sa deschida un magazine in mediul rural.

Daca propunerea Rompan va fi aprobata de Guvern, din cele 150.000 de unitati care comercializeaza acum paine, vor ramane doar jumatate dintre ele.

Pe langa partea de igiena, masura mai vizeaza si o mai buna monitorizare a comertului pe piata produselor de panificatie. In acest moment, evaziunea fiscal in acest domeniu ajunge la un milliard de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Painea va fi vanduta doar in magazine specializate