Antena Meniu Search
x

Palatul Parlamentului va ramane fara gard

Zidul va cadea. Asa spune Valeriu Zgonea, care vrea sa transforme esplanda dinspre Piata Constitutiei intr-o gradina. La fel ca cea din jurul Turnului Eiffel, din Paris. Deja a fost demarat un concurs de idei.

Vezi și

Cea mai interesanta va fi pusa in aplicare pentru transformarea zonei verzi din fata Palatului Parlamentului. De anul viitor, terasele pe care acum creste doar iarba si arata ca o pasune ar urma sa se transforme in zona de plimbare pentru bucuresteni.

Palatul Parlamentului este inconjurat, acum, de un zid de care doar parlamentarii trec fara probleme. Turistii au acces doar in Parlament, dar in niciun caz pe spatiul verde. 

“Vreau sa deschidem acest spatiu verde si sa redam esplanada locuitorilor municipiului Bucuresti si turistilor care vin sa viziteze Palatul Parlamentului”, a declarat Valeriu Zgonea.

Bucurestenii si turistii se vor putea putea relaxa in voie pe iarba verde, iar in zilele toride de vara se vor racori la terase cu un suc sau o bere. Atentie insa, micii si gratarele vor fi strict interzise.

Pentru asta, sefii Parlamentului au organizat un concurs de idei la care poate participa oricine are imaginatie. Vor sa transforme terasele acoperite cu iarba intr-o zona de promenada unde bucurestenii se pot relaxa in voie.

O parte din zidul care-i desparte pe parlamentari de cetateni ar putea fi darmat iar spatiu verde din spatele acestui zid de beton ar putea fi accesibil gratuit, publicului larg.

Doar ca ideea deschiderii spatiului verde pentru bucuresteni si turisti nu este vazuta cu ochi tocmai buni de arhitectii Palatului Parlamentului, care au si gasit hibe.

Arhitectii nu vor sub nicio forma sa accepte ideea de a amenaja intregul spatiu verde in zona de promenada.

“Atunci, putem sa aruncam totul in aer. Si aceasta cladire o putem arunca in aer, ca nu le place unor arhitecti, nu?”, a declarat arhitectul Anca Petrescu.

Proiectele pentru reamenajarea esplanadei vor fi afisate pe pagina de internet a Camerei Deputatilor, pentru ca orcine sa poata vota pentru una dintre variante. Cea mai buna solutie va fi aleasa de catre un juriu profesionist, dar care va tine cont si de votul popular.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Palatul Parlamentului va ramane fara gard