Antena Meniu Search
x

Video Pandemia a afectat industria auto din România. Oamenii au amânat cumpărarea unei maşini noi

Perioada prin care trecem ne-a făcut să ne raportăm altfel la investiţiile mari. O dovadă este şi faptul că, în ultimele luni, mai mult de jumătate dintre români au amânat cumpărarea unei maşini ori au ales alta mai ieftină decât cea pe care o doreau. Şi la fel vor face poate şi în anul următor. Este concluzia unui studiu privind obiceiurile de cumpărare a autovehiculelor, derulat în mai multe ţări din Europa.

de Redactia Observator

la 18.11.2020, 14:02

Vezi și
  • Din cauza pandemiei, 20 la sută dintre români au ales să amâne cumpărarea unei maşini
  • Autoturismele hibride au devenit tot mai atractive
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Cifrele arată astfel: 20 la sută dintre românii afectaţi de criză au ales să amâne cumpărarea unei maşini, cel puţin în următoarea jumătate de an. Adică unul din 5. Alţi 10 la sută au făcut pasul cel mare şi au optat pentru un autoturism nou, dar dintr-o clasă inferioară şi mai ieftin decât plănuiseră. Iar 5 la sută s-au reorientat către o maşină la mâna a două.

Iată şi motivul: aproape jumătate dintre români se bazează pe fonduri proprii atunci când vine vorba despre o astfel de achiziţie, iar puţin peste 20 de procente optează pentru alte surse de finanţare, cum ar fi, de pildă, un împrumut bancar.

Preţul contează, când vine vorba despre cumpărarea unei maşini. Dar românii pun mai mare accent pe siguranţa pe care le-o conferă autoturismul. 70 la sută îşi aleg marca în funcţie de acest criteriu, mai apoi vine costul, şi abia după consumul de combustibil.

Maşinile hibride devin tot mai atractive. Concret, 30 la sută dintre români îşi doresc ca următoarea achiziţie să fie un astfel de autoturism, în vreme ce 6 la sută ar vrea chiar unul electric. Se pare însă că stimulentul acordat de stat a contribuit la creşterea popularităţii acestor modele şi la noi în ţară. Sondajul a fost realizat în lunile septembrie şi octombrie ale acestui an, pe un eşantion de mii de respondenţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Pandemia a afectat industria auto din România. Oamenii au amânat cumpărarea unei maşini noi