Antena Meniu Search
x

Cum se vede pandemia prin ochii copiilor care îşi ştiu părinţii în prima linie

Pandemia de coronavirus le-a răpit salvatorilor mult din timpul petrecut cu familia. Cel mai greu le este celor care au copii acasă şi nu îi pot îmbrăţişa atunci când se întorc din misiuni.

de Redactia Observator

la 05.05.2020, 11:46

Vezi și
  • Copiii îşi aşteaptă părinţii acasă.
  • Timpul petrecut cu familia, pierdut din cauza virusului.

Cei mici, însă, rămân doza lor de putere. Pentru ei, locul supereroilor din desenele animate a fost luat de mama ori tatăl lor.

"Tati trebuie să plece la serviciu. Voi să fiți cuminți și să o ascultați pe mami!" Aşa începe ziua pentru Adrian. E pompier militar de 14 ani şi e în prima linie. Îşi găseşte puterea să o ia de la capăt în fiecare zi când îşi priveşte băieţii: Ayan şi Fabian.

"Tati, eroul meu". Aşa îi spune Fabian tatălui său în vremurile care le-au răpit mult din timpul petrecut împreună.

Fabian, fiul lui Adrian: Să știți că tatăl meu este un erou. Zi de zi salvează vieți. Când voi fi mare, vreau să fiu exact ca el.

Adrian Gheorghe, paramedic: Este cel mai rău lucru să nu poți petrece timp cu ei. Sunt comorile mele. E foarte greu să putem să menținem distanța. Dacă asta e meseria mea și mă supun riscului tură de tură, pe ei nu vreau să-i supun la acest risc.

În timp ce tatăl lor merge în misiuni reale, cei mici se antrenează pentru când vor fi mari.

Adrian Gheorghe, paramedic: În momentul când spun Tati, ai grijă de tine, pur și simplu mă încarc de energie și îmi ajunge pentru o tură întreagă. Sunt cel mai mândru tată din lume!

Ieri a fost Ziua Internațională a Pompierilor, marcată, însă, fără defilări şi mult fast ca în alţi ani, dar cu mai multe misiuni decât de obicei.

Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj: Diferența este că, în acest an, trebuie să purtăm mască și mănuși, pentru că și până acum, orice zi specială o sărbătoream prin muncă și printr-o strângere bărbătească de mână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cum se vede pandemia prin ochii copiilor care îşi ştiu părinţii în prima linie