Antena Meniu Search
x

Pandemia și efectele ei asupra cuplurilor. Recomandarea psihologilor

Psihologii au atras atenţia că toate restricţiile impuse de pandemie ne pot împinge catre depresie, pentru că ramanem treptat fara viaţă socială! Însă nu doar faptul că ne pierdem prietenii ne afectează. Foarte multe cupluri se destramă.

de Redactia Observator

la 15.10.2020, 11:16

Vezi și
  • Infidelitatea şi incertitudinea economică au fost principalele motive de divorţ.
  • Iar împărţirea bunurilor s-a făcut cu mare scandal.

Când îndrăgostiţii stau prea mult timp împreună, încep să-şi analizeze prea mult defectele, spun specialiştii.

Restricţiile din perioada stării de urgenţă i-au determinat pe mulţi să mai ţină legătura doar cu amicii de conjunctură.

Anca Boalcă, psiholog: E posibil sa fi dezvoltat pe parcursul vietii noastre relatii contextuale, superficiale, care nu sunt foarte bine fundamentate. Aceste relatii fiind vulnerabile s-au destramat primele. este posibil sa fi intrat intr-o relatie de cuplu pentru ca aveam anumite nevoi.

Iar asta a reieşit şi din numărul mult mai mic al căsătoriilor încheiate în ultimele luni. Iar mare parte dintre cupluri nu s-au destrămat din cauză că nu au mai avut cum să facă nunţi cu sute de invitaţi. Tot din starea de urgenţă a pornit totul.

Anca Boalcă, psiholog: A fost un test foarte bun pentru cupluri aceasta periodă. Multi şi-au dat seama că sunt în relaţia potrivită sau că nu sunt în relaţia potrivită şi pot face ceva.

De altfel, a crescut şi numărul divorţurilor.

Adrian Cuculis, avocat: Faptul că au stat foarte mult în acelaşi loc, practic au ajuns să îşi scoată ochii, între ghilimele şi da, pandemia constituie un motiv de divort!

Infidelitatea şi incertitudinea economică au fost principalele motive de divorţ, spun avocaţii. Iar împărţirea bunurilor s-a făcut cu mare scandal.

Adrian Cuculis, avocat: Pe fondul pandemiei, coroborat cu situaţia economică, au ajuns să îşi ceară partajarea bunurilor la care nici nu s-au mai gândit când au mai plecat din relaâia respectivă şi acum şi-au adus aminte şi au ajuns să le ceară foştilor parteneri.

Totuşi, izolarea a avut şi o parte pozitivă. Cei care au rămas în relaţii au decis să facă şi pasul următor: un copil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pandemia și efectele ei asupra cuplurilor. Recomandarea psihologilor