Meniu
Search
x

Pârâul din Râșnov, focar de infecție. Oamenii își aruncă deșeurile pe malurile apei

Una dintre cele mai frumoase localităţi din țară stă pe un munte de deşeuri. Râșnovul, orașul în care anual vin zeci de mii de turiști, este plin de gunoaie aruncate pe malurile apei care curge prin mijlocul lui.

De Redactia Observator la 02.03.2020, 11:40
Vezi și
  • Ghimbășelul izvorăşte din Bucegi și se varsă în Olt.
  • În Râșnov, prima localitate prin care trece, mormane de gunoaie sunt aruncate în mijlocul apei

Una dintre cele mai frumoase localităţi din țară stă pe un munte de deşeuri. Râșnovul, orașul în care anual vin zeci de mii de turiști, este plin de gunoaie aruncate pe malurile apei care curge prin mijlocul lui.

Autorităţile se luptă cu localnicii care au transformat pârâul, odinioară o sursă de apă potabilă, într-o veritabilă groapă de gunoi.

Ghimbășelul izvorăşte din Bucegi și se varsă în Olt. În Râșnov, prima localitate prin care trece, mormane de gunoaie sunt aruncate în mijlocul apei dar și pe maluri. În peisajul natural de vis își găsesc loc televizoare, canapele sau chiar frigidere.

Cele mai multe deșeuri s-au adunat la barajele de pe pârâu. Aceleaşi imagini se regăsesc şi sub podul ce face legătura între drumul spre Bran și cel spre Predeal, la doi paşi de Valea Cărbunării unde săptămâna trecută cei mai buni săritori cu schiurile din lume a venit să se întreacă în etapa Cupei Mondiale.

Primăria Râșnov a făcut nenumărate igienizări, dar munca a fost în zadar.

Răzvan Iancu - purtător de cuvânt Primăria Rașnov: Autorităţile locale au încercat de-a lungul timpului să ecologizeze albia pârâului. Au fost demarate mai multe acţiuni de ecologizare. Din păcate aceste acţiuni nu prea au avut rezultatul dorit, în ideea că astăzi curăţam şi la două zile era la loc. 

Mai mult, unii locuitori și-au întins gardurile până pe malul pârâului, lucru interzis de lege.

Răzvan Iancu - purtător de cuvânt Primăria Rașnov: În cazul în care nu îşi vor muta aceste garduri vor fi pasibili de amendă şi gardurile respective vor fi demolate.

Chiar dacă este un focar de infecție şi pare incredibil, pârâul Ghimbășel încă mai are faună. Mai multe familii de rațe sălbatice trăiesc printre gunoaie. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Pârâul din Râșnov, focar de infecție. Oamenii își aruncă deșeurile pe malurile apei