Antena Meniu Search
x

Video Parcarea aeroportului din Iaşi, închisă pentru cel puţin 3 luni din cauza lucrărilor pentru noul terminal. Cum pot ajunge călătorii spre aeroport

Alba-neagră cu parcarea la aeroportul din Iaşi. Cea mai mare aerogară din zona Moldovei se află în plin șantier pentru construirea noului terminal, iar autorităţile anunţaseră că, de ieri, va fi închisă parcarea aeroportului pentru lucrări. În ultimul moment însă, decizia a fost amânată pentru săptămâna viitoare, iar oamenii au fost luaţi prin surprindere. 

de Redactia Observator

la 03.05.2023, 08:39

Vezi și

Deși se anunțase că de pe 2 Mai nici un pasager nu va mai avea acces cu maşina personală la aeroportul din Iaşi, ieri, oamenii care au ajuns în zonă au descoperit că încă mai pot circula pe acolo.

Reporter: De săptămâna viitoare nu se mai poate intra cu maşina.

Martor: Ne aşteptam jos să fie cozi, să fie parcarea aia cu plată, când am văzut că putem trece a fost ok.

Reporter: Aţi venit mai devreme special să nu întârziaţi? 

Pe acelaşi subiect

Martor: Da, cu o oră. 

Doar câteva zile mai pot oamenii merge cu maşina până la aeroportul din Iaşi.

Parcarea aeroportului, închisă pentru cel puţin 3 luni

Clara Mihociu, reporter Observator: Lucrările noului terminal care au început în toamna anului trecut se vor extinde de săptămâna viitoare și în parcare. Aceasta va fi și ea modernizată și, desigur, extinsă. Așadar timp de cel puțin 3 luni de zile, pasagerii nu vor mai putea staționa cu mașinile aici la aeroport.

Elena Troia, purtător de cuvânt aeroport Iaşi: În tot acest timp, parcarea existentă va fi închisă pentru a se lucra la noua parcare de 500 de locuri şi configurarea căilor de acces în faţa terminalelor.

Reporter: De săptămâna viitoare nu veţi mai putea intra aici cu maşina, doar cu autobuzul se mai vine.

Martor: Foarte urât, nu mi se pare ok. O să fie foarte aglomerat, o să fie foarte multe zboruri care o să se piardă. 

Doar autobuzele şi taxiurile vor avea acces spre aeroport 

Traseul călătorilor este deja bine stabilit, pentru perioada în care parcarea va fi închisă. Practic, spre aeroport vor avea acces doar autobuzele şi maşinile care circulă în regim de taxi. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Dacă totul va rămâne confirm planului, de pe data de 8 mai, de săptămâna viitoare, cei care vor să vină la aeroportul din Iaşi cu maşina personală vor putea înainta cu acestea doar până aici, în parcările din zona de agrement ciric, la o distanţă de aproape 3 kilometri de aeroport. De aici urmează să fie preluaţi cu autobuzele, cu anumite curse regulate, stabilite în funcţie de orarul de zbor. 

Sebastian Buraga, purtător de cuvânt primăria Iaşi: Cu rugăminţi pentru călători să vină puţin mai devreme pentru a putea face tranșarea către mijlocul de transport public pentru acces mai facil către aeroport.

Noul terminal ar trebui să fie gata până la finalul anului. Până în prezent lucrările sunt finalizate în proporţie de 30%. Investiția este de 230 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Parcarea aeroportului din Iaşi, închisă pentru cel puţin 3 luni din cauza lucrărilor pentru noul terminal. Cum pot ajunge călătorii spre aeroport