Antena Meniu Search
x

Parchetul laminat - 5 avantaje ale utilizării sale

Atunci când vine vorba de alegerea unei pardoseli, acel element care nu poate trece neobservat în nicio locuință, apar o mulțime de întrebări referitoare la cea mai potrivită variantă.

5 avantaje utilizare parchet laminat
Avantajele utilizării parchetului laminat - Pixabay

Atunci când vine vorba de alegerea unei pardoseli, acel element care nu poate trece neobservat în nicio locuință, apar o mulțime de întrebări referitoare la cea mai potrivită variantă. În ultimii ani, parchetul laminat a devenit tot mai popular, fiind o opțiune mai ieftină în comparație cu parchetul masiv, ușor de montat și de întreținut. În plus, este disponibil într-o gamă variată de modele, texturi și grosimi, fiind potrivit atât în zonele cu trafic intens, cât și în cele mai puțin aglomerate.

Acest tip de parchet este realizat 80% din lemn și se obține prin suprapunerea mai multor straturi, peste care se adaugă un strat de lac. Astfel, rezultatul este unul elegant și practic, care își păstrează caracteristicile perioade îndelungate de timp. Însă, parchetul laminat oferă mult mai multe avantaje. Iată 5 motive care te vor convinge că merită să îl instalezi în locuința ta.  

Parchetul laminat este versatil

Având culori, finisaje și forme diverse, parchetul laminat poate fi utilizat în aproape orice spațiu, de la holuri și spații de depozitare până la camere de zi, dormitoare, bucătării sau băi. Datorită versatilității sale, parchetul va arată la fel de bine atât în încăperile cu decor contemporan, cât și în cele cu design rustic sau clasic. Tot ce trebuie să faci este să alegi modelul preferat și grosimea potrivită, în funcție de traficul din spațiul respectiv.

Parchetul laminat este confortabil

Pardoseala este unul dintre elementele care contribuie la atmosfera confortabilă și primitoare dintr-o încăpere. Dincolo de aspectul plăcut, parchetul laminat are proprietăți excelente de izolare termică în comparație cu cel masiv, fiind ideal și pentru încălzirea în pardoseală. Astfel, odată cu instalarea parchetului laminat vei diminua pierderile de căldură de la nivelul podelei și nici nu vei avea senzația de rece atunci când pășești. În plus, acest tip de parchet este și un bun izolator fonic, ceea ce înseamnă că împiedică transmiterea zgomotelor din încăpere.  

Parchetul laminat este rezistent

În general, parchetul laminat este un material rezistent la zgârieturi, datorită stratului de lac protector, dar și la presiune, păstrându-și aspectul inițial chiar și în urma unor procese de amenajare mai complexe, precum renovări sau schimbarea mobilierului. Pentru a te bucura de aceste avantajele este important să alegi plăcile cu grosimea potrivită pentru spațiul în care urmează să fie instalate. În funcție de traficul din fiecare încăpere, poți opta pentru parchet laminat de 8, 10 sau 12 mm grosime, fiecare având o calitate excelentă.  

Parchetul laminat este practic

Confortul nu se referă doar la o atmosferă interioară plăcută, ci și la modalitățile prin care ajungem la acest rezultat. Altfel spus, practicitatea parchetului laminat este un alt aspect care contribuie la starea de bine de acasă. Acesta reprezintă o barieră în fața prafului și bacteriilor, neavând nevoie de o atenție sporită, ci doar de curățare și întreținere corespunzătoare. Urmele de murdărie și chiar și petele întărite se îndepărtează extrem de ușor, cu aspiratorul, mopul sau cu o cârpă umedă.

Parchetul laminat este ușor de instalat

Montajul parchetului laminat este atât de simplu încât nu ai nevoie de meseriași sau de ajutorul altor persoane. Datorită sistemului facil de îmbinare a plăcilor, poți instala chiar tu parchetul, fără teamă că ai putea face ceva greșit. E nevoie doar să citești instrucțiunile producătorului și să ai la îndemână uneltele necesare. Ține cont, însă, că înainte de montaj trebuie să pregătești suprafața respectivă, aplicând un substrat izolator adecvat.

Așadar, parchetul laminat de calitate este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face într-o locuință, de ale cărei avantaje te vei bucura pe termen lung. Indiferent că îl alegi în nuanțe naturale de stejar, nuc sau cireș, acesta oferă un plus de eleganță și personalitate încăperilor, contribuind, totodată, la confortul de acasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Parchetul laminat - 5 avantaje ale utilizării sale