Antena Meniu Search
x

Parcul dendrologic Simeria, loc unic în România

Odată cu relaxarea măsurilor de siguranţă, parcurile devin cele mai căutate obiective. Şi cu cât sunt mai mari şi mai sălbatice, cu atât au mai mulţi vizitatori.

de Redactia Observator

la 09.06.2020, 17:29

Vezi și
  • Parcul este unic în România pentru varietatea speciilor de flori.
  • A fost creat la începutul secolului al 18-lea.

Este şi cazul parcului dendrologic Simeria, loc unic în România. Considerat monument naţional, parcul care se întinde pe 70 de hectare adăposteşte peste 2.100 de specii aclimatizate din toată lumea.

În aceste zile parcul din Simeria este mai căutat ca niciodată. Aerul curat, aleile izolate şi marea de verde îl face să fie destinaţia ideală pentru o zi de relaxare în natură.

Parcul este unic în România pentru varietatea speciilor de flori şi arbori pe care le adăposteşte, peste 2.100.

Parcul Dendrologic din Simeria a fost creat la începutul secolului al 18-lea. Familiile nobiliare au amenajat atunci zăvoaiele naturale din lunca Mureşului, în stil englezesc, romantic.

Chiar şi arhitectura căsuţelor din parc aduce aminte de locuinţele de piatră din satele Regatului Unit. Iar lacurile şi cursurile de apă sunt pline de peşti şi chiar broaşte ţestoase.

Accesul în Parcul Dendrologic Simeria este gratuit în aceste zile, până pe data de 15 iunie. După această dată iubitorii de natură vor plăti o taxă de acces de 4 lei pentru un adult şi doi lei pentru un copil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Parcul dendrologic Simeria, loc unic în România