Antena Meniu Search
x

Aglomerație în parcurile și pădurile din București, în ciuda coronavirusului: ”De mâine stăm în casă”

Frica de coronavirus se topeşte la soare. Parcurile şi pădurile din jurul Bucureştiului au fost mult prea aglomerate pentru o perioadă în care oamenii ar trebui să stea în case.

De Redactia Observator la 21.03.2020, 23:36
Vezi și
  • Parcurile au fost aglomerate.
  • Un mall din Bucureşti va fi închis.

Frica de coronavirus se topeşte la soare. Parcurile şi pădurile din jurul Bucureştiului au fost mult prea aglomerate pentru o perioadă în care oamenii ar trebui să stea în case. S-au plimbat ca într-o zi de vacanţă, fără să le pese că astfel ar putea răspândi virusul. Inconştienţa lor a generat un mesaj Ro-Alert transims în toată ţara.

În plină pandemie, bucureştenii s-au comportat ca într-o zi de vacanţă. Au ignorat sfaturile de a sta în casă şi au ieşit să se bucure de vremea de primăvară. Marginea pădurii Băneasa s-a transformat într-o parcare nesfârşită. Oamenii s-au plimbat şi au făcut picnic la iarbă verde.

Ne-am izolat, dar acum fiind ultima zi aşa frumoasă, profităm. Sper ca în 2-3 luni să scăpăm de acest virus şi să ne bucurăm din nou de viaţă”, declară un localnic.

”Păstrăm distanţa să evităm alte probleme, suntem doar grupul nostru”, spune un alt localnic.

Grupuri mari de oameni s-au adunat şi în pădurea Cernica. Şi parcurile din Bucureşti au fost mult prea aglomerate. Copii, tineri sau bătrâni, au umplut aleile din IOR.

”Teamă nu pot să spun că-mi este. Într-adevăr, încercăm să ne ferim, să ţinem distanţa, de mâine stăm în casă”, declară un bucureștean.

”O oră-două, cât stau aici, nu mi-e teamă”, spune o localnică.

Unii au făcut inclusiv plajă.

”Eu nu mă aşez unde e lume, nu stau în jurul nimănui”, declară un bucureștean.

Mai în glumă, mai în serios, oamenii spun că au ieşit ca să nu se îmbolnăvească stând în casă.

(Localnic): Eu am 67 de ani, cât vrei să trăiesc, cât calea ferată?

(Reporter): Deci nu vreţi să staţi în casă?

(Localnic): Nu, păi dacă nu mă mai mişc, anchilozez. Femeia mea e mai tânără.

Medicii ne avertizează că dacă nu respectăm izolarea ne putem aştepta la o explozie de cazuri de coronavirus.

Eva Cristescu, medic de familie: Dacă lumea începe să circule, sigur că şi el se va revigora.

La polul opus, marile centre comerciale sunt goale. Pentru prima dată, un mall de la marginea capitalei va fi închis de luni până pe 16 aprilie. Rămân însă deschise hipermarketul şi farmaciile. Poliţiştii şi jandarmi patrulează în parcuri, dar şi pe străzi, şi le spun pe oamenilor să stea acasă.

Români din toată ţara au primit inclusiv mesaje prin Ro-Alert în care sunt avertizaţi să respecte recomandările autorităţilor pentru a împiedica răpândirea virusului. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Aglomerație în parcurile și pădurile din București, în ciuda coronavirusului: ”De mâine stăm în casă”