Antena Meniu Search
x

Video Părintele Ghelasie Ţepeş a murit. Ucenicul lui Arsenie Boca a fost răpus de COVID-19

Infectat cu coronavirus, stareţul Mănăstirii "Sfântul Mucenic Dimitrie" din Sighişoara, a trecut la cele veşnice. La doar 58 de ani, părintele Ghelasie Ţepeş s-a stins din viaţă pe patul Spitalului Judeţean din Târgu Mureş. Stareţul a fost unul dintre uncenicii părintelului Arsenie Boca şi a pus bazele aşezământului monahal de la Sighişoara. Zeci de oameni au asistat la priveghiul acestuia.

de Redactia Observator

la 16.11.2020, 08:18

Vezi și
  • Părintele Ghelasie Ţepeş a pus bazele aşezământului monahal de la Sighişoara
  • Credinicioşii şi-au luat rămas bun în număr mare
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19

Părintele Ghelasie Ţepeş s-a născut pe 27 mai 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş din judeţul Mureş. A fost al şaselea copil dintre cei opt copii ai unei familii profund credincioase. Destinul familiei sale a fost marcat de duhovnicul Arsenie Boca. Mama lui s-a călugărit devenind Maica Arsenia şi totodată model în viaţă pentru părintele arhimandrit Ghelasie Ţepeş.

Chiar dacă oamenii au participat în număr mare la slujba de aseară, atât în biserică cât şi în afara ei, regulile de distanţare au fost respectate. Credinicioşii şi-au luat rămas bun de la stareţul Mănăstirii ''Sfântul Mucenic Dimitrie''.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Părintele Ghelasie Ţepeş a pus bazele aşezământului monahal de la Sighişoara în anul 1998, împreună cu alţi patru călugări. Șapte ani mai târziu a avut loc şi slujba de sfinţire a mănăstirii. Atunci, au participat un sobor de 70 de preoţi şi diaconi, dar şi peste 5.000 de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Părintele Ghelasie Ţepeş a murit. Ucenicul lui Arsenie Boca a fost răpus de COVID-19