Antena Meniu Search
x
LIVE

Bani pentru părinţii copiilor cu afecţiuni grave. Ce condiţie trebuie să îndeplinească pentru a primi respectiva indemnizaţie

Curtea Constituţională a decis ca părinţii care au copii cu afecţiuni grave, au dreptul la concediu şi la indemnizaţie pentru îngrijirea lor şi după împlinirea vârstei de 16 ani.

De Adrian Obreja la 21.04.2021, 09:54
Vezi și
  • Bani pentru părinţii copiilor cu afecţiuni grave

Judecătorii Curţii Consituţionale au decis că un anumit paragraf din actuala legislaţie este neconstiuţional. Vorbim despre sintagma - copilul de până la 16 ani care face referire la acei copii pentru care părinţii primesc indemnizaţie de creştere şi concediu medical. 

Sesizarea a venit din partea Avocatului Poporului, drept urmare acest paragraf a fost modificat. Părinţii care au copii grav bolnavi vor primi indemnizaţie de creştere a copilului şi concediu medical până la împlinirea vârstei de 18 ani. 

Indemnizaţia este în valoare de 85% din venitul net. Există şi o condiţie - părintele care primeşte această indemnizaţie să fi cotizat cel puţin şase luni în ultimul an anterior concediului medical. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Bani pentru părinţii copiilor cu afecţiuni grave. Ce condiţie trebuie să îndeplinească pentru a primi respectiva indemnizaţie