Antena Meniu Search
x

Video Părinţii se pregătesc pentru înscrierile copiilor în clasa zero

Încep înscrierile pentru clasa zero. Astăzi, școlile din toată țara au publicat numărul claselor pregătitoare pe care le vor avea din toamnă. Cererile de înscriere se vor depune la finalul lunii, iar copiii care nu vor avea 6 ani împliniți în septembrie sau cei care se întorc din străinătate o să aibă nevoie de recomandări sau evaluări făcute de specialiști.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 17.03.2021, 21:05

Vezi și

"Ce crezi că o să faci tu la şcoală? O să învăţ să citesc, să fac litere de mână şi să scriu"

Începe alergătura pentru părinţii care îşi înscriu copiii la clasa pregătitoare 

Iris are 5 ani, iar în toamnă vă păși pentru prima dată la școală. Părinții se pregătesc să o înscrie în clasa pregătitoare. Astăzi școlile au afişat numărul de clase disponibile, condiţiile şi programul. 

Ioana: "Au anuntat intai ca va incepe pe 15, au venit cu un calendar. Astazi au inceput sa afiseze la scoala tot ce e nevoie. E nevoie de foarte multe documente. Ea nu implineste 6 ani in septembrie si e nevoie de o recomandare de la gradinita" 

Sunt reguli și pentru copiii care nu au mers la grădiniță sau care s-au întors din străinătate. Ei vor fi evaluați de specialiști în educație care vor stabili dacă sunt pregătiți să începă școala. Directorii au început pregătirile azi, deși nu au nicio certitudine că în toamnă copiii vor putea merge fizic la clasa pregătitoare. 

"Am aprobate trei clase de pregătitoare si conform ultimilor modificari a Legii Invatamantului ar trebui sa am 66 de copii. Si noi dar si copiii isi doresc sa iasa din case, mai ales cei de la pregatitoare, care acum sunt la gradinita. În cazul in care ei nu vin la scoala o sa fie un mare semn de intrebare pentru ei. De ce cat am fost mic am putut sa merg, cand m-am facut mai mare nu mai pot merge"

Pandemia a schimbat și modul de înscriere. Toate cererile vor fi depuse online, iar școlile nu vor mai organiza ziua porților deschise. În schimb, vor face prezentări pe Internet. Părinții mai au timp să strângă toate documentele. Înscrierea va începe pe 29 martie și se va încheia pe 28 aprilie. 20 mai este data în care se vor afișa primele rezultate, urmând ca locurile rămase libere să fie repartizate la finalul lunii mai. Pe 4 iunie fiecare şcoală va afișa listele finale. 

În București sunt aproape 600 de clase pregătitoare la stat şi 100 la privat. inspectorii şcolari se aşetaptă ca în jur de 30.000 de elevi să fie înscriși. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Părinţii se pregătesc pentru înscrierile copiilor în clasa zero