Antena Meniu Search
x

Video Pasajul Basarab e tot mai şubred. Detaliul amânat de 12 ani, care va permite intrarea în reparaţii a podului

Pasajul Basarab, cel mai mare proiect de infrastructură urbană din România, va intra, în sfârşit, în reparaţii, dar nu înainte de a fi expertizat tehnic. Asta după ce primaria se află pe ultima sută de metri şi cu repecepţia construcţiei.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 28.03.2023, 14:06

Vezi și

"Început de Băsescu şi inaugurat de Oprescu: asta scrie pe unul dintre stâlpii Pasajului Basarab, ce până acum nu a fost recepţionat. De 12 ani stă fără recepţie, însă recent Primăria Capitalei a anunţat că actul va fi gata, iar asta înseamnă că şi expertiza tehnică a podului va începe. De atâţia ani stă fără reparaţii şi, de-a lungul timpului, a devenit din ce în ce mai şubred şi mai ruginit", spune Andreea Milea, reporter Observator.

Podul Basarab, în expertiză şi reparaţii

"Acum, municipalitatea a alocat 300.000 de lei pentru a începe expertiza, iar în urma acestei analize podul va ajunge la Administraţia Străzilor, care va începe într-un final şi reparaţiile. O singură şansă a avut de data aceasta Pasajul Basarab, pentru că o singură firmă s-a înscris pentru a face expertiza podului. Acum, specialiştii vor stabili dacă proiectul tehnic a fost respectat şi dacă materialele folosite la construcţia lui au fost de calitate. Mai apoi, vor decide ce lucrări de reparaţii se impun de urgenţă", adaugă Andreea Milea, reporter Observator.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat luni că Pasajul Basarab va fi expertizat, după ce a atribuit contractul pentru expertiza tehnică a acestui obiectiv atât de important, dat în folosinţă de mai bine de 10 ani. ”Pasajul Basarab va fi expertizat. Recepţia finală a Pasajului Basarab, amânată de administraţiile municipale de până acum, este tot mai aproape de realizare. Am atribuit contractul pentru expertiza tehnică a acestui obiectiv atât de important, dat în folosinţă de mai bine de 10 ani. După finalizarea acesteia, pasajul va putea fi preluat de Administraţia Străzilor şi va fi, în sfârşit, reparat şi administrat”, a scris primarul pe Facebook.

Nicuşor Dan arată că acest contract a fost atribuit companiei Betarmex SRL (singura care a depus ofertă), la o valoare de 248.500 lei fără TVA. ”Expertiza va analiza modul de respectare a proiectului, calitatea materialelor folosite, a execuţiei lucrărilor şi starea tehnică a construcţiei, în conformitate cu reglementările în vigoare. Expertiza se va finaliza cu un raport care va cuprinde soluţii pentru remedierea eventualelor deficienţe, prioritizarea lucrărilor de reparaţii şi/sau reabilitare, în funcţie de urgenţa executării acestora”, precizează Nicuşor Dan.

Primarul menţionează că durata expertizei este de 60 de zile calendaristice de la data emiterii Ordinul de începere a lucrărilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pasajul Basarab e tot mai şubred. Detaliul amânat de 12 ani, care va permite intrarea în reparaţii a podului