Antena Meniu Search
x

Pasapoartele se fac doar la mall. Ministerul de Interne a vrut să scape de cozile de la ghişee, dar se loveşte acum de alte nemulţumiri

Bucureştenii trebuie să meargă la mall dacă au nevoie de paşaport. De astăzi, funcţionează doar două locaţii unde locuitorii din Capitală şi din Ilfov pot depune cereri pentru documente de călătorie, ambele în incinta unor malluri.

Vezi și

Bucureştenii trebuie să meargă la mall dacă au nevoie de paşaport. De astăzi, funcţionează doar două locaţii unde locuitorii din Capitală şi din Ilfov pot depune cereri pentru documente de călătorie, ambele în incinta unor malluri.

Ministerul de Interne a încercat să rezolve problema aglomeraţiei de la ghişee dar a dat peste alte nemulţumiri.

Sunt 14 ghişee pentru depunerea actelor şi alte trei pentru ridicarea documentelor. 

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne: "Un contract avantajos, mall-ul ne-a pus la dispoziţie acest spaţiu, noi plătim utilităţile , contractul este pe cinci ani cu pos de preelungire."

Noul spatiu a fost luat cu asalt chiar din prima dimineaţă. O familie se pregateste de vacanta in Grecia. 

Dan Diaconu, director paşapoarte Bucureşti: "Pe zilele de vară avem peste 1500 de cereri pe zi, faţă de 800 într-o lună liniştită dar sunt şi zile când depăşim 2000 de cereri pe zi."

Cozile lungi ar trebui sa devina istorie. 

Reprezentanţii MAI spun că durata medie pentru depunerea documentelor nu ar trebui să fie, de acum înainte, mai mare de 7 minute. Timpul de aşteptare variază însă în funcţie de cât de aglomerat e în ziua respectivă. La intrare, ar trebui să găsiţi în permanenţă pe cineva care să vă ajute cu informaţii. 

În prima zi de funcţionare au apărut şi primele plângeri. Oamenii din nordul Capitalei nu au fost deloc încântaţi de închiderea punctelor de lucru din Pipera şi Piaţa Amzei. Pe lângă locaţia nouă mai funcţionează un singur punct de lucru, tot într-un mall, în sectorul şase al Bucureştiului. 

În prima jumătate a acestui an au fost emise deja 105.000 de paşapoarte. Din 20 iulie, paşapoartele electronice vor fi valabile 10 ani şi nu cinci ca până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pasapoartele se fac doar la mall. Ministerul de Interne a vrut să scape de cozile de la ghişee, dar se loveşte acum de alte nemulţumiri