Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pasarela regală din Mamaia va fi dărâmată

Vară de vară, tinerii teribilişti se aruncă în valurile mării fix de pe această pasarelă fără să ţină cont că în orice moment se pot accidenta sau, mai grav, îşi pot pierde viaţa. Din acest punct de vedere, ea ar trebui clar demolată.

de Redactia Observator

la 24.01.2020 , 11:19

Vară de vară, tinerii teribilişti se aruncă în valurile mării fix de pe această pasarelă fără să ţină cont că în orice moment se pot accidenta sau, mai grav, îşi pot pierde viaţa. Din acest punct de vedere, ea ar trebui clar demolată. Sunt însă şi nostalgici care consideră că pasarela ar trebui reabilitată şI redată turiştilor.

Pasarela din Mamaia a fost inaugurată în 1935, în prezenţa Regelui Carol al II-lea. În perioada interbelică, întregul complex găzduia Cazinoul, un restaurant modern, cabine pentru plajă, dar și construcţia ce se avânta în mare. Aici a fost amplasat singurul bar maritim din Europa. Existau şi două tobogane pentru copii, dar şi două debarcadere pentru şalupe şi bărci.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

În timp însă, construcţia s-a degradat. Nu mai există nici terasa, nici debarcaderele. Au rezistat doar toboganele. Iar autorităţile au decis că pericolul este prea mare.

Au obţinut fonduri europene nerambursabile pentru extinderea plajei din Mamaia şi pentru lucrări de reducere a eroziunii, iar proiectul prevede demolarea debarcarderului regal: "Construcţia se află într-o stare avansată de degradare și nu poate prezenta siguranță în exploatare".

Nu de aceeaşi părere sunt istoricii şi arhitecţii. În opinia lor, un asemenea vestigiu ar trebui păstrat şi reabilitat. Reabilitarea plajelor urmează să înceapă în câteva luni.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Pasarela regală din Mamaia va fi dărâmată