Antena Meniu Search
x

Pasionaţii de drumeţii profită la maxim de vremea frumoasă, în Munţii Făgăraş

Toamna a colorat pădurile din Făgăraş, iar vremea ca de vară a prelungit sezonul de drumeţii. Potecile sunt pline de turişti care profită de peisajele spectaculoase. Unul dintre cele mai frumoase trasee începe din Sebeşul de Sus şi străbate opt kilometri, prin mijlocul pădurii.

de Redactia Observator

la 21.10.2019, 21:52

Vezi și

Toamna a colorat pădurile din Făgăraş, iar vremea ca de vară a prelungit sezonul de drumeţii. Potecile sunt pline de turişti care profită de peisajele spectaculoase. Unul dintre cele mai frumoase trasee începe din Sebeşul de Sus şi străbate opt kilometri, prin mijlocul pădurii, pe creste şi printre cascade. 

Echipaţi de drumeţie, Alexia şi Robert încep traseul, pe răcoare, la prima oră a dimineţii. Pentru tânără este prima urcare pe munte. 

Robert, în schimb, evadează în natură de câte ori are ocazia. Traseul are toate atracţiile pe care le pot oferi Munţii Făgăraş. Pârâuri, cascade şi peisaje care te fac să uiţi de civilizaţie. Odată ce soarele dezmorţeşte natura, se trezesc la viaţă şi salamandrele.

Porţiunile line se îmbină cu urcuşurile abrupte. Drumeţii trebuie doar să urmeze marcajul roşu.

După aproape opt kilometri, ajung la destinaţie. Cabana Suru este ultima oprire. Cu patru ani în urmă, aici erau doar un grajd şi resturile carbonizate ale unei cabane care a ars în anii 90. 

Acum, este locul unde îşi dau întâlnire turiştii care descoperă secretele Munţilor Făgăraş.

Şi turiştii străini sunt fascinaţi de frumuseţea locului şi a oamenilor.

Un turist german spune că "nu mă aşteptam să fie atât de frumos", iar un altul este de părere că "totul este grozav. Priviţi ce privelişte".

Traseul până la cabana construită la 1.450 de metri altitudine se poate face doar pe jos. Există şi un funicular care ajunge aici, dar este folosit doar pentru transport de marfă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pasionaţii de drumeţii profită la maxim de vremea frumoasă, în Munţii Făgăraş