Antena Meniu Search
x

Video Paşte atipic la UPU: Fără excese alimentare, dar cu probleme cardiace

Anul acesta a fost un Paşte complet atipic în unitățile de primiri urgențe din ţară. Sărbătorile Pascale nu au mai adus un număr record de pacienţi din cauza exceselor alimentare, aşa cum se întâmpla în alţi ani. În schimb, medicii spun că cei mai mulţi pacienţi au apelat la 112 din cauza problemele cardiace.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.05.2021, 14:17

Vezi și

Medicii de la secţia de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi spun că au avut gărzi atipice în zilele de Paşte anul acesta. 

Dacă în anii trecuţi se confruntau cu un număr foarte mare de cazuri care veneau la spital şi vorbeam chiar de cifre record de prezentări în urgenţă, anul acesta numărul celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale de sărbători a fost mult mai mic faţă de anii anteriori.

Şi, de asemenea, şi problemele cu care s-au confruntat au fost diferite. Nu au avut atât de multe cazuri de excese cu alcoolul şi nici foarte multe cazuri de persoane care au avut probleme de sănătate, după ce au mâncat prea mult.

Românii au devenit mai cumpătaţi de sărbători

Pe acelaşi subiect

Dacă anii trecuţi, într-o singură gardă, aveau chiar şi 40 de astfel de cazuri, anul acesta în cele trei zile, nu s-au întregistrat mai mult de 20 de cazuri de excese alimentare sau de alcool. 

De asemenea, ne spuneau medicii de aici că au întâlnit altfel de cazuri în acest an: foarte multe persoane cu probleme cardiace, fie preexistente, fie abia descoperite acum au ajuns la spital după ce starea lor s-a agravat din diferite motive.

Au fost şi foarte mulţi pacienţi cu accidente vasculare cerebrale, chiar şi două în acelaşi timp, ceea ce se întâmplă foarte rar. Iar situaţia este similară şi în alte judeţe. Şi la Spitalul Judeţean Bacău, la UPU s-a înregistrat un număr mic de cazuri la sărbătorile pascale anul acesta, în jur de 600 în cele trei zile, faţă de câteva mii în anii trecuţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Paşte atipic la UPU: Fără excese alimentare, dar cu probleme cardiace