Antena Meniu Search
x

Video Paşte, dar cu peisaj de Crăciun pentru cei care aleg zonele montane. La Rânca, primăvara nici măcar nu dă semne să vină

Sărbători de Paşte cu peisaj de Crăciun. De asta vor avea parte turiştii care merg la munte. La Rânca, troienele depăşesc cinci metri înălţime. Vestea şi mai bună e că staţiunea e în scenariul verde, iar la masă se poate sta în interior.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 16.04.2021, 21:32

Vezi și
  • Paşte, cu peisaj de Crăciun pentru cei care aleg staţiunile montane
  • La Rânca, primăvara nici măcar nu dă semne să vină

De la peste 1.700 de metri altitudine, primăvara nu se vede încă. La jumătatea lui aprilie încă se schiază, ba chiar s-a aşternut un strat nou de zăpadă. 

Turiştii care vor petrece sărbătorile pascale la munte se vor bucura de un peisaj care te duce cu gândul mai degrabă la Crăciun, decât la Paşte. Aici, priveliştea este ca în toiul iernii, iar troienele ating chiar şi cinci metri

Iulian Chirău, cabanier: Sigur se va putea schia. Acum cred că stratul de zăpadă măsoară undeva la un metru jumătate pe pârtie şi este zăpadă bătătorită. Deci nu are cum să dispară până cel puţin la jumătatea lui mai.

Turiştii se pot bucura să ia masa în interior

Pe acelaşi subiect

Iar distracţia nu are limite. Judeţul Gorj e în scenariul verde, cu o rată de infectare sub unu la mia de locuitori.

Constantin Pănescu, cabanier: Noi, aici, la Rânca, cam tot timpul am fost în scenariul verde, fiind la peste 20 de kilometri distanţă, la cota 1.700 în munte.

De Paşte, preţurile vor fi mai mici cu aproape 20% faţă de sărbătorile de iarnă.

Pentru trei nopţi de cazare în staţiunea Rânca, turiştii vor fi nevoiţi să scoată din buzunar până la 600 de lei. Tarifele vor creşte în funcţie de ce vor dori aceştia să aibă pe masă în noaptea de Înviere.

Constantin Pănescu, cabanier: Pot să servească în restaurantul nostru produsele tradiţionale care se fac în perioada de Paşte: miel la cuptor sau la proţap, curcan la proţap sau la cuptor, ouă roşii şi, de asemenea, drob.

Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri şi în Bucuovina. Aici turiştii sunt aşteptaţi cu preparate culinare specifice zonei.

Petrică Abălaşei, bucătar: Avem cârnaţi, avem un muşchiuleţ de porc, avem un şvaiţer adus şi făcut de un producător de lângă Vatra Dornei, avem pâinea de casă, avem dulceaţă de trandafir, un păstrăv făcut în ulei cu trufe.

Iar preţurile...

Anca Serdenciuc, reprezentant pensiune: Pentru trei nopţi, camera dublă, 1050 de RON pentru doi adulţi cu mic dejun inclus. 

75% din locurile de cazare au fost deja ocupate, dar proprietarii de hoteluri şi pensiuni se aşteaptă ca până la Paşte, rezervările să depăşească 90%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Paşte, dar cu peisaj de Crăciun pentru cei care aleg zonele montane. La Rânca, primăvara nici măcar nu dă semne să vină