Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa de Paşte şi 1 Mai 2021. Litoralul românesc nu pare pregătit pentru turişti

Mai este puţin până la vacanţa de Paşte şi 1 Mai. Şi cu toate că mii de oameni abia aşteaptă să meargă la mare, litoralul românesc nu pare pregătit să-i primească. Turiştii vor găsi lucrări pe şosele, şantiere şi gări în care nu s-au mai investit bani de prea mult timp. Hotelierii şi-au anunţat totuşi ofertele şi oamenii au făcut deja rezervări.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 13.04.2021, 19:33

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Ne cerem scuze pentru disconfort" Acesta este mesajul companiei de apă care face lucrări în zonă, iar peisajul cu care turiştii care vor veni la început de sezon vor fi întâmpinaţi la intrare în staţiunea Mamaia este dezolant.

Localnic: Vine sezonul şi tot aşa e. S-au apucat din iarnă şi tot aşa e.

Ca de obicei, autorităţile dau asigurări că totul va fi bine.

Irina Oprea - Reprezentant Companie de Apă: La ora actuală, lucrările sunt în grafic. Sunt trei echipe care lucrează simultan pe tronsoane diferite pentru a finaliza aceste lucrări într-un timp cât mai scurt.

De trei ani se reabilitează şi la Eforie

Localnic: Asta este, nu se poate altfel. Vrei să faci ceva? Trebuie să construiești. Durează de cam mult timp această pregătire a sezonului.

Altă staţiune, altă problemă. An de an venim în Costinești şi avem parte, se pare, de acelaşi peisaj dezolant. Sunt scaunele murdare, mizerie pe jos, nu mai vorbim de coşurile de gunoi care sunt ruginite. Aşa arată, la început de sezon, halta de la Costineşti.

Plaja în schimb este curată, iar proprietarii de pensiuni aşteaptă turiştii.

Ana Bolboceanu - proprietar pensiune: Ne pregătim cu toate condiţiile, cu tot ce trebuie, pentru că avem solicitări.

Anca Nedea - organizatia patronala Mamaia Constanta: Chiar daca nu vor fi petreceri cum erau în cluburi, sunt convinsă ce se vor organiza zone de louch afară.

Doar în Vama Veche pare că situaţia e mai bună. Iar gradul de ocupare în staţiune arată asta.

Mugur Cristea proprietar pensiune: Feedbackul este bun, rezervări există, ne conformăm cu ocuparea de 70%, conform ordonanţei de Guvern şi sperăm să facem turism şi în pandemie.

Înainte de pandemie, în 2019, aproximativ 40.000 de turişti s-au aflat pe litoralul românesc de Paşte şi tot atâţia în vacanţa de 1 Mai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Vacanţa de Paşte şi 1 Mai 2021. Litoralul românesc nu pare pregătit pentru turişti