Patronii restaurantelor, alergici la regulile europene
Degeaba ne vor europenii sănătoşi tun, că noi, românii, ii ignoram. De aproape o lună, patronii restaurantelor ar fi trebuit să treacă în meniuri şi ingredientele alergenice din mâncăruri, însă puţini au făcut-o.
Degeaba ne vor europenii sănătoşi tun, că noi, românii, ii ignoram. De aproape o lună, patronii restaurantelor ar fi trebuit să treacă în meniuri şi ingredientele alergenice din mâncăruri, însă puţini au făcut-o.
Nu mai puţin de 14 produse şi substanţe care pot provoca alergii ar trebui să fie scrise în dreptul bucatelor în care s-ar putea regăsi. Reporterii Observator n-au găsit însă nici un meniu care să respecte legea.
Omul e mirat peste măsură de o astfel de întrebare. Nu-i este clar ce vrea de fapt clientul, iar pentru el, glutenul pare mai degrabă un condiment de peste mări şi ţări şi nu un alergen pe care multă lume nu-l. tolerează.
Alergenii ar fi trebuit să se regăsească pe meniurile restaurantelor din 15 decembrie, anul trecut. Că sunt sau nu trecuţi e treaba autorităţilor române. De la anul însă, vecinii de continent vor să ne mai bage o directivă în meniu. În România, în prezent peste 200 de mii de persoane figurează în registre ca alergice la un ingredient alimentar. Cifra însă poate fi mult mai mare, pentru că nu toţi pacienţii şi-au anunţat medicii asupra alergiilor de care suferă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰