Antena Meniu Search
x

Un poliţist din Dolj rupe tăcerea şi vorbeşte despre riscurile la care se expune pe stradă, zi de zi

Loviţi, înjuraţi, ameninţaţi, atacaţi cu pietre şi cuţite şi chiar ucişi! Sunt riscurile pe care şi le asumă poliţiştii care se confruntă zi de zi cu infractori

Vezi și

Loviţi, înjuraţi, ameninţaţi, atacaţi cu pietre şi cuţite şi chiar ucişi! Sunt riscurile pe care şi le asumă poliţiştii care se confruntă zi de zi cu infractorii. Pe stradă, realitatea este mult mai dură decât vedem în filme. Iar poliţiştii, de multe ori, nu au cum să se apere. Un agent din Dolj rupe tăcerea.

Sorin Cepoi, poliţistul agresat: "Pe stradă, lucrurile nu sunt aşa cum se văd în filme... Pot să degenereze oricând." S-a întâmplat săptămâna trecută. Mai devreme, individul din imagini a lovit un poliţist după ce a fost prins în timp ce comitea o tâlhărie, la ţară. A fugit cu maşina, dar a pierdut controlul şi a intrat în mai multe utilaje agricole.

Sorin Cepoi, poliţistul agresat: "Cu toate că am fost lovit, eu nu mi-am pierdut cumpătul, am acţionat legal." De astfel de situaţii se lovesc în fiecare zi poliţiştii care lucrează în stradă. Condamnat, după ce în presă a apărut această fotografie, agentul agresat a decis să vorbească.

Procedurile învechite şi lipsa dotării îi fac pe poliţişti vulnerabili în faţa infractorilor. Maşinile de poliţie nu au grilaje, iar poliţiştii nu au veste antiînjunghiere. S-ar simţi mai în siguranţă dacă ar avea camere corporale asupra lor, iar maşinile de intervenţie ar fi dotate cu camere de supraveghere. Agenţii se tem să folosească pistolul ca să nu fie cercetaţi. În plus, pedepsele pentru cei care agresează poliţişti sunt mult prea mici. Aşa că orice agent trebuie să ştie în ce se bagă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un poliţist din Dolj rupe tăcerea şi vorbeşte despre riscurile la care se expune pe stradă, zi de zi