Video

La munte, peisajul e încă de iarnă. Turiștii au ieșit în număr mare pe pârtii, la ”schiul de primăvară”

De Redactia Observator.
Publicat: 27.02.2021, 20:20.
Actualizat: 27.02.2021, 20:20

La munte e încă zăpadă destul de multă. Sunt pârtii în ţară unde stratul ajunge la un metru. Astfel, unele dintre ele vor rămâne deschise până la Paşte. Şi e din nou un weekend aglomerat, mai ales că preţurile sunt cu 30 la sută mai mici decât în plin sezon.

Pe Valea Prahovei peisajul e încă de iarnă. Pe pârtiile din Sinaia, stratul de zăpadă ajunge la aproape un metru. Frigul însă s-a mai înmuiat iar turiştii schiază acum sub razele blânde ale soarelui.

Turiști: ”E plăcut că nu e aglomerat. Cel puţin astăzi. Şi încă pârtia se menţine bine.” / ”Venim din Predeal unde nu mai e zăpada aşa bună şi acuma încercăm aici să vedem cum e.”

Risc de avalanșe odată cu încălzirea vremii

Trecerea dintre anotimpuri e periculoasă, salvamontiştii spun că riscul de avalanşe e ridicat odată cu încălzirea vremii.

Ciprian Aldea, Serviciul Salvamont Bușteni: Îi sfătuim pe cei care vor să vină în Bucegi la prudenţă maximă pe văile de abrupt şi pe trasee”

Administratorii pârtiilor speră să-i ajute vremea şi să poată primi oaspeţi până în apropierea sărbătorilor de Paşte.

Şi la Păltiniş turiştii se bucură încă de multă zăpadă.

Turist: ”Vremea este foarte călduroasă, e de schiat aici, daca veniţi, de dimineaţă și a fost o noapte friguroasă, că pe după-masa, cum vedeți, zăpada e foarte moale.”

Marius Roman, manager complex schi: ”Aşteptăm toţi doritorii să profite de aşa numitul schi de primăvară.

Preţurile sunt mai mici acum cu 30% decat în miezul iernii. Aici pârtiile ar putea rămâne deschise încă cel puţin două săptămâni.

Reduceri cu 20% sunt şi la Cavnic

Oana Poenar, administrator pârtie:La noi în fiecare an s-a schiat până la sfârșit de martie, noi am facut zăpadă artificială, tocmai ca sa ne ajungă pâna atunci”.

Pe pârtie sunt mai puțini turiști în acest weekend, aşa că nu s-au mai format cozi la telescaun.

Şi în Harghita pârtiile au fost pline.

Turist: ”In ultimii ani venim în zona aceasta si am căutat inainte să venim zonele, pârtiile. Stratul de zapada al partiilor”.

Temperaturile nu depăşesc 5 grade Celsius aici, iar stratul de zăpadă are peste jumătate de metru.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.