Antena Meniu Search
x

Pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală a fost anulat. Orban: ”Sunt convins că în Biserica Ortodoxă există înțelegere”

Pelerinajul de Sfântul Dimitrie din Capitală nu va avea loc pentru că riscul de infectare cu Covid-19 este foarte mare, spune premierul Ludovic Orban. „Sunt convins că și în Biserica Ortodoxă există înțelegere pentru această decizie”, a spus premierul.

De Ana Maria Ghiarasim la 12.10.2020, 15:57
Pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală a fost anulat.
Pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală a fost anulat. - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Orban i-a rugat pe credincioși să înțeleagă că decizia anulării pelerinajului de Sfântul Dumitru a fost luată pentru a-i proteja de boală.
  • Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, este prăznuită la 27 octombrie.

Ludovic Orban a spus că la astfel de evenimente este foarte greu de asigurat condițiile de distanțare fizică și de protejare a persoanelor, adăugând că va găsi înțelegere în Biserica Ortodoxă în legătură cu această decizie.

„Nu (se va putea ține - n.r.). Sunt un om credincios, sunt un om care respect biserica, care am fost alături de proiectele bisericilor, dar riscul este foarte mare. Foarte mulți din credincioșii care participă la aceste sărbători religioase, la aceste pelerinaje sunt oameni în vârstă, care sunt expuși unor riscuri foarte mari. Știm că în parohii se organizează deplasări cu autocarul, cu microbuzul în condiții în care nu putem să le controlăm. E foarte greu de asigurat condițiile de distanțare fizică și de protejare a persoanelor. Sunt convins că și în Biserica Ortodoxă există înțelegere pentru această decizie și îi rog pe credincioși să înțeleagă că nu facem decât să le protejăm sănătatea”, anunță Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

”Îi rog pe credincioși să înțeleagă că nu facem decât să le protejăm sănătatea”, a mai spus premierul.

Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, prăznuit la 27 octombrie, era organizat în fiecare an de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Pelerinajul de Sf. Dimitrie din Capitală a fost anulat. Orban: ”Sunt convins că în Biserica Ortodoxă există înțelegere”