Antena Meniu Search
x

Pelerini pe ger și ninsoare

Mii de credincioşi au stat şi azi la coadă pe Dealul Patriarhiei, în ciuda frigului şi a ninsorii, ca să se roage la moaştele Sf. Dimitrie cel Nou

Vezi și

Mii de credincioşi au stat şi azi la coadă pe Dealul Patriarhiei, în ciuda frigului şi a ninsorii, ca să se roage la moaştele Sf. Dimitrie cel Nou

Doar că orele de aşteptare, ninsoarea şi frigul pătrunzător i-au făcut pe mulţi credincioşi să încerce să ajungă direct în faţă, la raclă, fără să mai stea la rînd. Şi dacă jandarmii nu s-au lăsat impresionaţi de rugăminţi, au încercat ca să-şi trimită măcar copiii în faţă, printre zăbrelele de la garduri.

Fie preoţi sau sau simpli pelerini, nimeni nu a trecut de jandarmi, dacă nu a stat mai întâi la coadă.

Plânsete sau rugăminţi, nimic nu i-a convins să deschiă gardurile celor care voiau să intre în faţă. Doar copiii au învins vigilenţa jandarmilor. S-au strecurat printre barele de la gardurile de protecţie şi au reuşit să ajungă în faţă.

Restul credincioşilor au îndurat frigul şi orelele de aşteptare ca să ajungă la racla cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou. Au primit, totuşi, ajutor din partea voluntarilor de la Crucea Roşie şi a celor de la Patriarhie care au împărţit ceai cald şi mîncare.

Iar pentru cei care nu au reuşit să ajungă la moaşte, au avut grijă rudele şi cunoştinţele.

Sărbătoarea cea mare va fi mâine, când este sărbătorit Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Pelerini pe ger și ninsoare