Antena Meniu Search
x

Veste proastă pentru pensionarii care locuiesc la sate. Din 2019 îşi vor primi pensia pe card

Veste proastă pentru pensionarii care locuiesc la sate! De anul viitor nu îşi vor mai primi pensiile în mână, de la poştaş, ci pe card. Lucru care pe mulţi i-a revoltat şi pe bună dreptate. În unele zone ale României, băncile nu şi-au deschis sucursale şi nici nu au instalat bancomate.

Vezi și

Veste proastă pentru pensionarii care locuiesc la sate! De anul viitor nu îşi vor mai primi pensiile în mână, de la poştaş, ci pe card. Lucru care pe mulţi i-a revoltat şi pe bună dreptate. În unele zone ale României, băncile nu şi-au deschis sucursale şi nici nu au instalat bancomate. Iar asta înseamnă că pensionarii vor fi nevoiţi să facă adevărate excursii, lună de lună, ca să-şi ridice banii. 

Unii dintre ei nici măcar nu ştiu cum se foloseşte cardul. În plus, se şi tem de furturile de la bancomate. Tanti Aurora locuieşte singură într-o gospodărie modestă. Acum primeşte pensia de la poştaşul care urcă în satul de pe munte. Nici nu vrea să se gândească ce o va aştepta de anul viitor.

La aproape 1.000 de metri altitudine, în satul Săcărâmb, locuieşte tanti Maria. Soţul i-a murit de câţiva ani, iar ea abia se mai poate deplasa. O mai ajută câte un vecin sau fiul atunci când vine de la muncă din străinătate.

Potrivit statisticilor, în România există cinci milioane de pensionari dintre care aproape două milioane, majoritatea din oraşe, îşi iau pensia pe card. Pentru restul de trei milioane poştaşul este cel care livrează banii în siguranţă persoanelor vârstnice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Veste proastă pentru pensionarii care locuiesc la sate. Din 2019 îşi vor primi pensia pe card