Antena Meniu Search
x

Video Pensionarii intră în era digitală. Beneficiarii vor primi talonul de pensie în format electronic

Pensionarii intră în era digitală. Cel puţin pe hârtie. Talonul de pensie care acum e livrat de poştaş, va putea fi primit şi în format electronic. O lege în acest sens a fost deja adoptată. Mulţi vârstnici nu îi văd însă utilitatea, pentru că nu ştiu să folosească internetul. Şi, în loc de cupoane digitale, şi-ar fi dorit, mai degrabă, să primească pensii mărite.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 20:32

Vezi și

Pensionară: Astea-s taloanele de pensie...de parlamentar, 850. 

E pensia pe care o primeşte Anghelina Lungu. Şi din care trebuie să trăiască o lună întreagă. După ce primeşte banii, poştaşul vine să-i aducă talonul. 

Anghelina Lungu: Ne mai cere dacă facem pentru căldură. să facem cerere, iţi cere talon de pensie. 

În loc de talonul de pensie clasic, Anghelina Lungu l-ar putea primi pe cel în format electronic. Numai că...

Pe acelaşi subiect

Anghelina Lungu: N-am telefon performant şi chiar dacă ar fi din acela cu degetul, au vrut copiii să-mi dea, dar nu pot. Nu ne descurcăm cu telefoane performante. noi suntem bătrâni. Lasă, să vină poştaşul acasă. 

Legea care se referă la talonul de pensie digital a fost deja adoptată de Camera Deputaţilor şi urmează să fie promulgată de preşedinte. Şi îi priveşte pe toţi vârstnicii care iau banii pe card. Adică peste două milioane de pensionari care, în loc să aştepte după poştaş, pot să primească talonul pe e-mail, sau în contul deschis pe Casa Naţională de Pensii Publice. 

Pensionar: Aş prefera să primesc online. Să nu mai aştept poştaşul toată ziua. 

Pensionar: Aş prefera pe internet, că mie îmi vine la Craiova. şi urcă poştaşul trei etaje. aşa să-l iau pe internet e mai uşor. 

Mulţi pensionari preferă varianta clasică 

Numai că cei mai mulţi pensionari nu ştiu să folosească internetul. Aşa că...

Reporter: Folosiţi internetul?

Pensionar: Da!

Reporter: Şi vă faceţi adresă de e-mail sau cum o să procedaţi?

Pensionar: Păi nora-mea, că eu nu ştiu să merg cu el. Îi spun şi face ea! 

Pensionară: Sunt cam bătrână şi nu prea ştiu să fac cu email . 

Oricum, legea ce tomai a fost adoptată nu-i prea încălzeşte. Altele sunt problemele lor. 

Preda Nedelcu, presedinte Federatia Nationala a Pensionarilor: Nu e o lege care să stârnească entuziasm în rândul pensionarilor. Pentru noi, pensionarii, e mai important să auzim că s-au elaborat acte normative prin care pensiile sunt majorate. 

Anghelina Lungu, pensionara: Să mareasca pensiile, pentru că nu ne ajunge. să oprească preţurile. Mă descurc foarte greu. Merg la piaţă din zi în zi. astăzi iau cartofii cu 30, maine cu 35. 

Preda Nedelcu, presedinte Federatia Nationala a Pensionarilor: E de folos Casei Nationale de Pensii că-şi diminuează cheltuielile cu suma de tipărire a acelor taloane mov. 

5 milioane de lei pe lună plătesc Ministerul Muncii şi Casa Naţională de Pensii Publice pentru livrarea taloanelor către cei care primesc pensia pe card. Suma ar urma să fie acum economisită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Pensionarii intră în era digitală. Beneficiarii vor primi talonul de pensie în format electronic