Antena Meniu Search
x

Pensionarii se împrumută pentru masa de Paşte

Şi românii săraci îşi doresc să se bucure de sărbători. Bătrânii cu pensii mici sunt nevoiţi să se împrumute înainte de Paşte ca să aibă ce pune pe masă.

Vezi și

 Aşa că trec pragul caselor de ajutor reciproc pentru câteva sute de lei. Bani pe care se vor strădui să îi dea înapoi lunile următoare. Îi încălzeşte doar gândul la un cozonac proaspăt şi un ou ciocnit cu nepoţii.

Cu cererea de împrumut şi carnetul de membru în mână, pensionarii au îngroşat zilele acestea cozile la casele de ajutor reciproc. N-au nevoie de bani mulţi. Îşi doresc doar să-şi plătească dările şi să pună ceva pe masa de Paşte.

Doamna Marioara a împrumutat astăzi cinci sute de lei. Şi-a aşteptat rândul pentru o sumă mică, dar fără de care sărbătorile nu ar fi existat. Fiecare leu contează. Mai ales că banii sunt drămuiţi cu grijă. Odată ajunsă acasă doamna Marioara pune deoparte pentru curent, butelie şi cablu. Puţinul rămas e pentru masa de Paşte.

La ghişeu, zeci de pensionari aşteaptă tăcuţi şi îngânduraţi. Sunt oameni care au muncit o viaţă şi care acum stau la mila unui împrumut. De multe ori nici împrumutul nu este suficient. Datoriile le strică oamenilor sărbătorile. Peste 1500 de oameni trec zilnic pragul caselor de ajutor reciproc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Pensionarii se împrumută pentru masa de Paşte