PERCHEZIŢII în dosarul echipamentelor cu care sportivii români au ajuns la Jocurile Olimpice. Echipamentele ar putea fi "contrafăcute"
Scandalul echipamentelor sportive cu care Comitetul Olimpic şi Sportiv Român i-a trimis pe ai noştri la RIO s-a transformat într-un dosar penal.
Scandalul echipamentelor sportive cu care Comitetul Olimpic şi Sportiv Român i-a trimis pe ai noştri la RIO s-a transformat într-un dosar penal.
Astăzi, au loc percheziţii la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Poliţiei, "susceptibil de contrafacere", iar de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) au fost ridicate documente.
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează, la această oră, percheziţii la o firmă bănuită de comerţ cu articole sportive contrafăcute. Totodată, Poliţia ridică şi echipament sportiv de la sediul COSR.
Poliţiştii efectuează trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediul social şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale specializate în comerţ cu articole sportive.
Potrivit unor surse judiciare, este vorba de firma Pax Creative Sports.
De la COSR au fost ridicate copii ale contractelor de achizitii, precum copii dupa caietele de sarcini ale licitaţiilor de echipament sportiv, potrivit unor surse judiciare.
"Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute", spun poliţiştii.
Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.
Firma Pax Creative Sports a fost înfiinţată în 2010 şi are ca obiect principal de activitate "comerţul cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei".
Firma are doi asociaţi, Viorel Andreesu şi Ion Zamfirescu, iar administrator este Ion Zamfirescu.
Gazeta Sporturilor a relatat că echipamentul sportivilor români din lotul olimpic, realizat de firma Kappa, este de proastă calitate, că pantalonii s-au descusut, iar culoarea rămâne imprimată pe piele.
O discuţie cu Sabina Dumitrache, responsabilul contractului olimpic de la firma Pax Creative, a relevat că defectele au fost semmnalate imediat după recepţia echipamentului, distribuitorului zonal Kappa din Serbia.
Întrebată când a remarcat că este prost echipamentul, Sabina Dumitrache a spus că aceasta s-a întâmplat în 7 iulie, la livrare.
"Am văzut ce aţi văzut şi dumneavoastră, că pe etichetă este Sol’s Europe. Din treninguri curgeau aţele! În loc de S ne venise XS. Erau nefinisate ca lumea", a precizat ea.
"Noi am ridicat echipamentul din depozitele Kappa din Italia. Deşi avem contract cu sârbii, îi considerăm furnizori şi pe Kappa Italia. Eticheta nu e a lor! Materialele sunt de calitate. Dar probabil că au subcontractat undeva tot în Italia şi etapa de curăţare şi de finisare n-a mai fost deloc făcută. Din cauza timpului restrâns. Dar asta nu ne interesează pe noi. Ne-au livrat echipament sportiv fără calitatea Kappa", a declarat Dumitrache.
Ea a adăugat că la recepţia mărfii s-a constatat faptul că "nu este echipament SMU (special made unit – personalizat), ci sunt, practic, echipamente de serie personalizate cu brandul Kappa şi cu siglele Team Romania".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰