Antena Meniu Search
x

Observator Special: Periferia Capitalei, ingropata in noroi si mormane de gunoi

Bucurestiul, cel care odinioara era numit "Micul Paris", are noroi din belsug si mormane de gunoi la periferie.

Vezi și

Imaginile de mai sus nu sunt dintr-un sat uitat de lume din cine stie ce colt al tarii. Ceea ce vedeti este un cartier din sectorul 5 al Capitalei, dupa cateva zile de ploaie. Un incendiu era tot ce le mai trebuia localnicilor. Dar, daca e foc, e nevoie de pompieri. Asa ca oamenii au venit urgent. Stiau ce-i asteapta: sa inoate prin glod, cu tot cu masina.

Este o problema veche, de care oamenii se plang de ani de zile. Nimeni nu i-a bagat in seama. I-au ascultat candidatii la posturile din administratia locala, dar numai din patru in patru ani. I-au ascultat, dar n-au riscat sa vina la fata locului. Probabil nu aveau pantofi de stricat prin noroi.

La doi pasi de centrul Bucurestiului exista oameni care traiesc izolati in aceasta mare de noroi. Singura modalitate de a se deplasa pe aceste strazi este o masina 4x4 sau o pereche de cizme, in cel mai bun caz.

Daca oamenii in putere si copiii reusesc sa evadeze din Tara Noroiului, batranii sunt blocati in cartier. Reusesc sa ajunga pana la poarta si cam atat.

Singurul care le mai da binete este postasul. Si el apare greu, in zilele mai calduroase, cand se mai usuca noroiul.

Mocirla in care traiesc, nu este singurul calvar pe care trebuie sa il suporte locuitorii din zona.

Ulitele neasfaltate si cu gauri uriase blocheaza accesul oricarui vehicul de la Salubritate. Asa ca, in Tara Noroiului, pana si ridicarea gunoiului este un lux.

Situatia este similara pe zeci de strazi din sectoarele Capitalei. Potrivit locuitorilor din zona, strazile sunt declarate ca fiind asfaltate. Sunt asfaltate 10 metri de la strada principala, pentru ca, daca trece vreun sef mare, sa aiba senzatia ca asa e peste tot. Priviti, insa, cu atentie, atunci cand circulatie pe Soseaua Bucuresti - Magurele.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Periferia Capitalei, ingropata in noroi si mormane de gunoi