Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Persoanele care lucrează în construcţii, cele mai expuse la accidente de muncă

Aproape şapte mii de oameni mor, zilnic, in accidente de muncă. Doar anul trecut, în România, 184 şi-au pierdut viaţa la serviciu. Cei mai expuşi la accidente de muncă sunt cei care lucrează in construcţii.

de Redactia Observator

la 17.07.2015 , 20:14

Aproape şapte mii de oameni mor, zilnic, in accidente de muncă. Doar anul trecut, în România, 184 şi-au pierdut viaţa la serviciu. Cei mai expuşi la accidente de muncă sunt cei care lucrează in construcţii.

Reporterii Observator au vrut să se convingă de riscurile la care sunt expuşi muncitorii, aşa că au dat fost pe câteva şantiere din Capitală. Ce au descoperit, vedeţi în următorul material.

Muncitorii care lucrează pe unele şantiere din Capitală se joacă zilnic cu viaţa lor. Fac echilibristică pe schele, fără a fi asiguraţi cu chingi, fără căşti de protecţie şi salopete, aşa cum prevede legea.

Vezi și

Iar asta nu se întâmplă doar în construcţii. Şi cei care asfaltează străzile sunt expuşi pericolelor. Suntem in Pipera, iar oamenii din imagine lucrează la lărgirea străzii. Niciunul nu poartă cască sau vreun echipament care să-l protejeze. Iar de căldură se apără cum pot mai bine. Se dezbracă.

Bărbatul din imagine pare să fi ieşit. din foc. Tricoul şi pantalonii de trening sunt ca tăciunele, iar bocancii sunt acoperiţi cu asfalt încins.

Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că, în fiecare an, peste 2,3 milioane de oameni mor la locul de muncă. Aproape câţi omoară fumatul.

Doar în prima jumătate a acestui an, aproape 30 de mii de controale au făcut inspectorii pentru protecţia muncii. Fruntaşe sunt judeţele din sudul şi sud-estul ţării, cu aproape zece mii de contrale. Şi tot atâtea amenzi date.

Mai mult, câteva firme au fost închise. Asta pentru că îşi puneau proprii angajaţi în pericol.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Persoanele care lucrează în construcţii, cele mai expuse la accidente de muncă