Antena Meniu Search
x

Peste 160 de copii cu probleme de comportament, trataţi la Iaşi. Cum învaţă cei mici să controleze furia

Noi, adulţii, facem asta, dar şi copiii, adolescenţii. Doar că această stare de iritare poate fi controlată. Iar la copii este cu atât mai multă nevoie de asta. Psihologii unei asociaţii din Iaşi au mers şi au discutat cu peste 160 de copii şi adolescenţi din centrele de plasament din judeţ, ca să îi înveţe să îşi controleze ieşirile.

Vezi și

De multe ori, se întâmplă să lăsăm mânia să ne cuprindă şi aruncăm vorbe aiurea sau chiar facem gesturi pe care ulterior le regretăm. Noi, adulţii, facem asta, dar şi copiii, adolescenţii. Doar că această stare de iritare poate fi controlată. Iar la copii este cu atât mai multă nevoie de asta. Psihologii unei asociaţii din Iaşi au mers şi au discutat cu peste 160 de copii şi adolescenţi din centrele de plasament din judeţ, ca să îi înveţe să îşi controleze ieşirile.

Sunt copii în centrele de plasament care acumulează mânie nu neapărat din cauza faptului că au fost abandonaţi, ci a anturajului. Psihologii vor să îi ajute să schimbe asta la ei. Îi ajută să nu se mai enerveze de la orice şi să nu mai reacţioneze impulsiv.

Şi nu e uşor, spun psihologii, când ai 14-15 ani, să îţi controlezi furia. Dar 160 de copii şi adolescenţi de la mai multe centre de plasament din judeţul Iaşi fac deja mari progrese datorită acestui program.

Specialiştii au avut discuţii şi cu asistenţii maternali din centrele de plasament, astfel încât copiii să aibă şi mai multe de învăţat de la ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Peste 160 de copii cu probleme de comportament, trataţi la Iaşi. Cum învaţă cei mici să controleze furia