Antena Meniu Search
x

Peste 200 de tablouri semnate de cei mai valoroși pictori români, scoase la licitație în cadrul unui eveniment online

Colecţionarii de tablouri au motive de bucurie. Peste 200 de capodopere semnate de cei mai valoroși pictori români vor fi scoase la licitație săptămâna viitoare în cadrul unui eveniment online.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 15.10.2020, 11:07

Vezi și
  • Tablourile pot fi admirate la palatul Cesianu Racoviţă.
  • Licitaţia va începe pe 22 octombrie. 

În condiţiile în care investiţiile în artă au crescut în perioada pandemiei, organizatorii se aşteaptă la un număr mare de participanţi.

Alina Panico, reprezentant casă de licitaţii: Dacă ne referim spre exemplu la vorniceasa Smaranda Manu este o lucrare care a fost realizată de Mihail Topler şi care are un preţ de pornire de 10.000 de euro în licitaţie.

O sumă mică în comparaţie cu preţurile altor lucrări dintre cele aproape 200 care vor fi scoase la licitaţie la finalul acestei luni. Cele mai râvnite tablouri sunt şi cele mai scumpe.

Spre exemplu, "Irina" de Nicolae Grigorescu se va vinde cel mai probabil cu mult peste 120.000 de euro, spun experţii. Există însă şi opţiuni mai accesibile.

Alina Panico, reprezentant casă de licitaţii: Există spre exemplu o lucrare semnată de Nicolae Grigorescu, o schiţă chiar pe care a realizat-o pe frontul războiului de independenţă. Aceasta porneşte în licitaţie de la 1.500 euro

Cum valoarea unor astfel de lucrări poate creşte în timp, arta devine şi o formă de investiţie pe termen lung.

Cezar Burlan, director de vânzări: În arta, bineinteles, cand investesti te astepti la o crestere a ceea ce cumperi din punct de vedere valoric

Licitaţia de toamnă este unul dintre cele mai aşteptate evenimente de acest fel, însă pentru prima oară anul acesta se va desfăşura exclusiv on line. Aşadar, cei care vor dori să spunem să cumpere un tablou semnat de Nicolae Grigorescu vor putea face acest lucru pe site-ul casei de licitaţii.

Cei care nu vor să cumpere tablourile le pot admira la palatul Cesianu Racoviţă până la finalul săptămânii viitoare. Licitaţia va începe pe 22 octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Peste 200 de tablouri semnate de cei mai valoroși pictori români, scoase la licitație în cadrul unui eveniment online